Μίλτος Παπαποστόλου

Μιλτιάδης (Μίλτος) Παπαποστόλου
1979-80 ( 21η-34ηαγωνιστική ) , 1980-1981

Ο Μιλτιάδης (Μίλτος) Παπαποστόλου γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1935. Σαν παίκτης αγωνίστηκε στη θέση του αμυντικού και του αμυντικού χαφ με τη φανέλα του Αιγάλεω και της ΑΕΚ ,ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Ενόπλων. Με τη φανέλα της Ένωσης μάλιστα κατέκτησε και το πρωτάθλημα του 1963.
Ως προπονητής εργάστηκε αρχικά στον πάγκο του Αιγάλεω, μέχρι που το Φλεβάρη του 1980 αντικαθιστά ως υπηρεσιακός τεχνικός (μαζί με τον Φάντροκ) τον Αυστριακό Χέρμαν Στέσλ στον πάγκο της ΑΕΚ. Αναλαμβάνουν από τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ενώ ομάδα βρίσκεται σε «δύσκολη» περίοδο. Η διοίκηση Μπάρλου ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, αποχωρεί ο Δομάζος και γενικότερα παρατηρείται μια παρηκμάζουσα πορεία.
Η ΑΕΚ τελικά τερματίζει στην 4η θέση μένοντας εκτός κυπέλλων Ευρώπης, με το δίδυμο Φάντροκ-Παπαποστόλου να καταγράφει 7 νίκες – 6 ισοπαλίες και 1 ήττα για τους αγώνες πρωταθλήματος.
Την καινούργια σεζόν ,1980-81 ,ο Λουκάς Μπάρλος, και ενώ διανύει την τελευταία του χρονιά στον προεδρικό θώκο του Δικεφάλου, ανανεώνει την εμπιστοσύνη του στον Παπαποστόλου για τον πάγκο της ομάδας, επιλογή που σίγουρα άπτετο και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο σύλλογος αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος.
Η ΑΕΚ αν και ξεκινάει καλά το πρωτάθλημα, στη συνέχεια μένει πίσω πληρώνοντας κυρίως την κακή της αμυντική επίδοση, κατακτώντας εν τέλει τη 2η θεση. Ο Παπαποστόλου σε συνολικά 34 αγώνες με την ΑΕΚ για τη σεζόν 1980-81, έχει ρεκόρ 17 νίκες- 10 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας φτάνει μέχρι και τους ημιτελικούς όπου και αποκλείεται από τον ΠΑΟΚ.
Μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ αναλαμβάνει διάφορες ομάδες μεταξύ των οποίων και τον Ολυμπιακό για 3 μήνες(1989). Αξιοσημείωτη η παρουσία του στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας (1984-1988) με 46 αγώνες στο ενεργητικό του, γεγονός που τον καθιστά από τους ρέκορντμεν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών ποδοσφαίρου, με σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τον κλάδο.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών στις 2 Φεβρουαρίου 2017.