Μαουρίτσιο Ράιτ

Wilber Mauricio Wright Reynolds – (2002/2003)
Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1970 στο Σαν Χοσέ και έχει ύψος 1,83, ιδανικό για τη θέση του αμυντικού που αγωνίστηκε. Εμφάνισε στοιχεία μεγάλου ποδοσφαιριστή και στην ΑΕΚ πέτυχε κάτι πάρα πολύ δύσκολο: Να καλύψει επαρκώς το κενό που άφησε ο μεγάλος Κάρλος Γκαμάρα στην άμυνα του Δικεφάλου.
Ο Ράιτ ήρθε στην ΑΕΚ τη σεζόν 2002-2003 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Deportivo Saprissa, έκανε ένα πέρασμα από τη Γουατεμάλα και την Κομιουνικέισιον για να φτάσει στις ΗΠΑ και την Σαν Χοσέ Έρθκουϊκς. Επόμενος σταθμός της καριέρας του η επίσης Αμερικάνικη New England Revolution μέχρι να επαναπατριστεί με τα χρώματα της Herediano. Συμμετέχει με την Κόστα Ρίκα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002 και οι άνθρωποι της ΑΕΚ εντοπίζουν στο πρόσωπό του έναν άξιο υπερασπιστή της άμυνας της ομάδας. Πράγματι το 2002 ο Ράιτ γίνεται μέλος της ΑΕΚ και κάνει μια εξαιρετική χρονιά. Συμμετέχει σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, 7 αγώνες κυπέλλου (1 γκολ) και 8 Τσάμπιονς Ληγκ (1 γκολ με ΑΠΟΕΛ). Ο Ράιτ είναι δυνατός αμυντικός και έκανε «φαρμακερές» προωθήσεις. Το συμβόλαιό του με την Ένωση έχει διάρκεια 3 έτη και παρ’ όλο που το ηλικιακό του κοντέρ γράφει 32, η ΑΕΚ προσπαθεί να τον κρατήσει, όμως ο Κοσταρικανός αμυντικός καταθέτει προσφυγή και μένει ελεύθερος. Ο Μάκης Ψωμιάδης προφανώς είχε κάνει το θαύμα του μιας και ο δικηγόρος του δήλωνε: “Όταν ήρθε ο Ραϊτ στην ΑΕΚ, υπέγραψε συμβόλαιο για δυο χρόνια και με 380.000 ευρώ οικονομικές απολαβές. Ο παίκτης πληρώνονταν κανονικά μέχρι τις 31/12. Από εκεί πέρα έχει να λαμβάνει τους μισθούς μέχρι τον Απρίλιο. Κάθε μήνα βάσει του συμβολαίου πρέπει να έπαιρνε 20.000 ευρώ το μήνα. Όταν πήγα στην ΕΠΟ να δω το συμβόλαιο του παίκτη είδα ένα συμβόλαιο γραμμένο στα ελληνικά και όχι αυτό που ήταν στα αγγλικά. Παράλληλα διαπίστωσα ότι οι ετήσιες απολαβές του παίκτη ήταν 20.000 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν ένας παίκτης, σαν τον Ραιτ που έχει αγωνισθεί στο μουντιάλ, να έχει απολαβές μόλις 20.000 ευρώ. Όταν ρώτησα τον παίκτη για αυτό το συμβόλαιο δήλωσε άγνοια και απλά μου είπε ότι υπέγραψε ένα έγγραφο για κοινωνική ασφάλιση“.
Συνέχισε την καριέρα του στην Κίνα σε κάποια Guangzhou R&F και την έκλεισε στις Herediano και Saprissa της πατρίδας του. Συνέχισε ως προπονητής σε διάφορους συλλόγους της Κόστα Ρίκα όπως οι  Cartaginés, Herediano, Club Social y Deportivo Municipal και Deportivo Malacateco.