Μίλτος Παπαποστόλου

Μίλτος Παπαποστόλου (1956-1965)

Αμυντικό χαφ, γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1935 στην Ομβριακή Δομοκού Φθιώτιδας και ήρθε στην ΑΕΚ το 1956 με ποινή διετούς αποκλεισμού. Διετής αποκλεισμός ήταν χρονικός περιορισμός που εφαρμοζόταν σε περιπτώσεις μετεγγραφών ποδοσφαιριστών (αλλά και αθλητών άλλων ομαδικών αθλημάτων), χωρίς την έγκριση του σωματείου στο οποίο ανήκαν. Ίσχυε από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια έως την καθιέρωση της Α΄Εθνικής κατηγορίας, με σκοπό την προστασία των ασθενέστερων οικονομικά σωματείων. Για τους αθλητές που επέλεγαν αυτό τον τρόπο προκειμένου να πραγματοποιήσουν την μετεγγραφή που επιθυμούσαν, οι συνέπειες ήταν συχνά πολύ επιβαρυντικές. Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν συναινούσε για την παραχώρηση κάποιου αθλητή της, ο τελευταίος ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει ανενεργός, χωρίς δικαίωμα να συμμετέχει σε κανένα επίσημο ή φιλικό παιχνίδι, για διάστημα 2 ετών, πέραν του οποίου καθίστατο ελεύθερος να διαπραγματευτεί την περαιτέρω αγωνιστική του σταδιοδρομία, υπογράφοντας νέο αθλητικό δελτίο στην ομάδα της αρεσκείας του.

Η φιλοσοφία του αποκλειστικού αυτού μέτρου, υιοθετήθηκε από την αθλητική ηγεσία της επταετίας 1967-1974, όταν και επιβλήθηκε καθολική απαγόρευση των μετεγγραφών αθλητών μεταξύ ομάδων της ίδιας κατηγορίας, με στόχο την εξασφάλιση ισονομίας στις αθλητικές διοργανώσεις.

Την οδό του αποκλεισμού είχε επιλέξει μεταξύ άλλων και ο Μίλτος Παπαποστόλου, προκειμένου να μεταπηδήσει από το Αιγάλεω στην ΑΕΚ.

Ο Παπαποστόλου ήταν μεταξύ άλλων και βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιόδου 1962/63.

Αργότερα ανέλαβε και προπονητής στην ΑΕΚ.

Ο Μίλτος Παπαποστόλου έφυγε από την ζωή στις 2 Φεβρουαρίου 2017 σε ηλικία 82 ετών.