Βάλτερ Σεντένο

Wálter Centeno Corea (2002-2003)

Γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου 1974, ύψους 1,74 το επιθετικό χαφ από την Κόστα Ρίκα ήρθε στην ΑΕΚ το 2002.
Το 1995 ανήκει στην Deportivo Saprissa της Κόστα Ρίκα και παραχωρείται δανεικός στη Belen. Κάνει 52 εμφανίσεις και σημειώνει 3 τέρματα, επίδοση ικανή για τη Saprissa να τον πάρει πίσω. Ο Σεντένο εξελίσσεται σε βασικό ποδοσφαιριστή της ομάδας και πραγματοποιεί 152 εμφανίσεις ενώ σκόραρε 18 φορές. Το 2002 διεξάγεται παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και η Κόστα Ρίκα συμμετέχει με τον Σεντένο να είναι μέλος της εθνικής ομάδας. Η Κόστα Ρίκα σημειώνει εξαιρετική παρουσία με τον Σεντένο να αγωνίζεται σε όλα τα ματς. Όπως είναι κοινώς παραδεκτό, ο Ψωμιάδης που κουμαντάρει την ΑΕΚ εκείνη την περίοδο, «έχει μάτι». Φέρνει στην Ένωση τον Σεντένο που πραγματοποιεί μια πολύ καλή χρονιά και συνολικά κάνει 27 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 4 γκολ.
Όλοι θυμούνται την ισοφάριση του στην ιστορική ισοπαλία με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, την εκτέλεση κόρνερ με την οποία τροφοδότησε τον Κατσουράνη ο οποίος μείωσε με κεφαλιά καθώς και το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στον εκτός έδρας αγώνα με τη Ρόμα. Τα προβλήματα της ΑΕΚ όμως είναι πολλά εκείνη την περίοδο και μετά από μόλις μια αγωνιστική σεζόν, ο Σεντένο καταθέτει προσφυγή και μένει ελεύθερος.
Επιστρέφει στη Saprissa με την οποία τελικά κατακτά 8 τίτλους πρωταθλήματος και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών Βορείου Αμερικής, το 2005. Καταρρίπτει το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική ομάδα της χώρας του με 137 αγώνες και αποσύρεται το 2012 με την ομάδα του να αποσύρει τη φανέλα με το 8 σε ένδειξη τιμής για τον Σεντένο! Επανήλθε το 2013 στην ποδοσφαιρική δράση για λογαριασμό κάποιας Bayamón από το Πουέρτο Ρίκο.