Περίοδος 1973/74

Πρόεδροι: Δημήτριος Αβραμίδης – Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΡΟΣΤΕΡ

Προπονητής : Προπονητής : Σταν Άντερσον – Stanley Anderson – 1η σεζόν

Τερματοφύλακες : Νέστορ Ερρέα – Λάκης Στεργιούδας – Γιώργος Σιδηρόπουλος

Αμυντικοί : Στέφανος Θεοδωρίδης – Νίκος Καραπουλιτίδης – Πέτρος Ραβούσης – Νίκος Σταθόπουλος – Απόστολος Τόσκας – Δημήτρης Στεφανίδης – Γιώργος Τανίδης – Νίκος Καρούλιας – Γιώργος Κοντόπουλος

Μέσοι : Θανάσης Ζαρζόπουλος – Γιώργος Καραφέσκος – Γιώργος Λαβαρίδης – Μίμης Παπαϊωάννου – Διονύσης Τσάμης – Κώστας Παναγιωτόπουλος

Επιθετικοί : Τάσος Κωνσταντίνου – Λάκης Νικολάου – Λάζαρος Παπαδόπουλος – Χόρχε Φανής Φαλέρο – Μπάμπης Ψιμόγιαννος – Στέφανος Καρυπίδης – Βαγγέλης Μάκος – Τάκης Καραχισαρίδης – Ιβάν Κυπριτίδης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
7374b 7374
 
Η περίοδος 1973-74 είναι μια ακόμη κακή χρονιά για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Ο συνδυασμός διοικητικών αλλαγών και οικονομικών δυσκολιών αφήνει για μια ακόμη χρονιά την ΑΕΚ εκτός διεκδίκησης τίτλων και διακρίσεων ενώ η επίσης άσχημη προηγούμενη περίοδος έχει αφήσει την ομάδα εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 
Στα διοικητικά το τότε πολιτικό καθεστώς προτείνει στον Θεσσαλονικέα επιχειρηματία Λουκά Μπάρλο την κατ’ ανάθεση ανάληψη της προεδρίας της ΑΕΚ. Εκείνος αρνείται μη συμφωνόντας με την μέθοδο της ανάθεσης και την προεδρία της ομάδας αναλαμβάνουν ο Δημήτρης Αβραμίδης για σύντομο διάστημα και εν συνεχεία ο Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος.
Σε όλα αυτά προστίθεται και η αποχώρηση μετά από πέντε συνεχείς περιόδους του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ. Τον διαδέχεται ο Άγγλος Σταν Άντερσον πρώην διεθνής μέσος με καριέρα στις Σάντερλαντ, Νιούκαστλ, Μίντλεσμπρο. Στην τελευταία είχε και την μοναδική προπονητική προϋπηρεσία από το 1966 μέχρι να έλθει στην ΑΕΚ.

Η ομάδα τερματίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην 5η θέση της βαθμολογίας σε απόσταση 19 βαθμών από την κορυφή σημειώνοντας 16 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες.
Χαρακτηριστικό της απόδοσης της ΑΕΚ οι 2 ισοπαλίες και 4 ήττες στα ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

* Στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ αποκλείει στους δύο πρώτους γύρους δύο ομάδες Β’ Εθνικής. Στον Α’ εύκολα τον Ολυμπιακό Λιοσίων με 3-0 και στον Β’ δύσκολα τον Ατρόμητο Αθηνών με 4-3 στην διαδικασία των πέναλτι αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση είχαν λήξει χωρίς τέρματα.
Στον Γ’ γύρο η ΑΕΚ αποκλείεται με ήττα 3-1 από τον ΠΑΟΚ που αργότερα θα κατακτήσει το Κύπελλο σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα 2-2 στο 90λεπτο και την παράταση και 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

** Η ομάδα δεν αγωνίστηκε στα Κύπελλα Ευρώπης