Γιώργος Δώνης

Γιώργος Δώνης – Ιούνιος/Νοέμβριος 2008

Γεννηθείς εις Φρανκφούρτην Γερμανίας το έτος 1969 και εκ Κιλκισίου καταγόμενος ο Γιώργος Δώνης ξεκινά την επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, κάνει μεγάλη καριέρα με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και φεύγει για τη Μπλάκμπερν σε μια περίοδο που η μετεγγραφή Έλληνα στο εξωτερικό είναι είδηση. Επιστρέφει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, μένει όμως μόνο για 6 μήνες και ξαναφεύγει για Αγγλία και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Χάντερσφιλντ Τάουν.
Ξεκινά ως προπονητής από τον Ηλυσιακό που τον ανεβάζει 2 κατηγορίες, συνεχίζει στην ΑΕΛ με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α εθνική, κέρδισε το κύπελλο Ελλάδας και σημείωσε ευρωπαϊκές επιτυχίες για τα δεδομένα της Λάρισας, με συμμετοχή στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και με αποκλεισμό της Μπλάκμπερν.
Το 2008 αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να αναλάβει την ΑΕΚ. Εκεί δυστυχώς για τον Δώνη αποδεικνύεται ότι η έννοια «καλός προπονητής» είναι κάτι πολύ σχετικό μιας και άλλες είναι οι απαιτήσεις του πάγκου της ΑΕΛ και άλλες αυτές της ΑΕΚ. Είχε την αμέριστη στήριξη του Νικολαϊδη και κατ’ επέκταση του κόσμου, όμως στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι ο Νικολαϊδης έπαιζε στις πλάτες της ΑΕΚ με βάση τις προσωπικές του συμπάθειες. Η παρουσία Δώνη στην ΑΕΚ είναι τραγική μιας και αποκλείεται από την Ομόνοια. Κερδίζει τον Παναθηναϊκό αλλά από κει και πέρα το χάος. Μια σειρά πολλών κακών αποτελεσμάτων με τελευταίο την ισοπαλία με τον αδύναμο Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ. Στη συνέντευξη τύπου ο Δώνης παραιτείται αλλά στη συνέχεια στέκεται εντελώς αναξιοπρεπώς λέγοντας ότι δεν παραιτείται και όλα αυτά προκειμένου να εισπράξει την αποζημίωση απόλυσης. Η διοίκηση της ΑΕΚ τον απομακρύνει χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές μιας και η ανικανότητά του είναι εμφανέστατη. Μόνο που η επιλογή του ανθρώπου που θα αντικαθιστούσε τον Δώνη ήταν εξίσου καταστροφική.
Συνέχισε σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ όπου στους μεν Περιστεριώτες έκανε καλό πέρασμα, στους δε Θεσσαλονικείς κακό και στη συνέχεια πήγε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Κατόπιν απολύθηκε και από την Κύπρο και σήμερα δουλεύει στο Κατάρ.