Γιώργος Δαδίτσος

Γιώργος Δαδίτσος – (1969/1975)

Ο Γιώργος Δαδίτσος γεννήθηκε στην Μαλαισίνα Φθιώτιδας στις 9 Μαρτίου 1953.
Από την περίοδο 1968-69 εγγράφηκε στα τμήματα υποδομών της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ και συμμετείχε στις ομάδες Εφήβων και Νέων αγωνιζόμενος στην θέση του τερματοφύλακα.
Στην ΑΕΚ της περιόδου των αρχών της δεκαετίας του ’70 βρέθηκε στην “σκιά” μεγάλων και αξιόλογων τερματοφυλάκων και σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της θέσης δεν μπόρεσε να καθιερωθεί σαν βασικό στέλεχος της ομάδας.
Το καλοκαίρι του 1975 παραχωρήθηκε στην Παναχαϊκή με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε μέχρι το 1977. Ακολούθησαν οι συμμετοχές του με τις ομάδες του Φωστήρα (1977-78), του Ολυμπιακού Λιοσίων (1979-1981) και του Αιγάλεω με το οποίο κατέκτησε την άνοδο στην Α΄Εθνική κατηγορία, το καλοκαίρι του 1983. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ατρόμητο Πειραιά, Προοδευτική και Ατρόμητο Αθηνών.
Αποχωρώντας από την ενεργό δράση συνέχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο σαν διοικητικός παράγοντας στην Προοδευτική της οποίας χρημάτισε Γενικός Αρχηγός. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την εμπορία αθλητικών ειδών με καταστήματα πώλησης στις περιοχές του Αιγάλεω και της Νίκαιας.
Στις 20 Αυγούστου 2003, σε ηλικία μόλις 48 ετών, ο Γιώργος Δαδίτσος έφυγε πρόωρα και άδικα από την ζωή από οξύ πνευμονικό οίδημα βυθίζοντας στο πένθος τόσο την φυσική του οικογένεια, την σύζυγο του Σταυρούλα και τους γιούς του Λεωνίδα και Κώστα, όσο και την ευρύτερη αθλητική οικογένεια της ΑΕΚ, της Προοδευτικής και γενικότερα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Έκτοτε και τιμώντας την μνήμη του, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και της Προοδευτικής καθιέρωσαν ετήσιο φιλικό αγώνα που διεξάγεται στο γήπεδο της δεύτερης.