Λάμπρος Γεωργιάδης

Λάμπρος Γεωργιάδης – (1986/1993)
Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1963 στη Νέα Σαμψούντα Πρεβέζης. Αγωνίστηκε αρχικά στην ομάδα του χωριού του Α.Ε.Ν. Σαμψούντας και στη συνέχεια στον ΠΑΣ Πρέβεζα και την Αναγέννηση Άρτας, πριν πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ το 1986.
Στην ΑΕΚ ήρθε ως μεσοεπιθετικός, αγωνίστηκε ως αριστερός μεσοεπιθετικός, αλλά πάρα πολλές φορές αγωνίστηκε και ως αριστερός μπακ. Ποδοσφαιριστής με μεγάλο διασκελισμό και δυνατό σουτ υπήρξε σημαντικός “εργάτης” της ομάδας για την επταετία που φόρεσε την φανέλα της, έχοντας συμμετοχές άλλοτε ως βασικός και άλλοτε ως αλλαγή. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του (ενώ είχε και αρκετούς τραυματισμούς) αλλά ήταν ένας παίκτης που κέρδισε την εμπιστοσύνη των προπονητών του (κυρίως του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον οποίον συνεργάστηκαν περισσότερο) έχοντας συνολικά 102 συμμετοχές και 8 γκολ για το πρωτάθλημα. Είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της περιόδου 1988/1989 (17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα), ενώ αντιθέτως στις 2 τελευταίες του σεζόν στην ομάδα (1991/1992, 1992/1993) όταν η ΑΕΚ κατέκτησε τους αντίστοιχους τίτλους, η συμμετοχή του ήταν πολύ μικρή (μόλις 5 συμμετοχές συνολικά αυτές τις 2 σεζόν για το πρωτάθλημα). Εκτός από τα 3 αυτά πρωταθλήματα, κατέκτησε με την ΑΕΚ το Σούπερ Καπ του 1989 και το Λιγκ Καπ του 1990.
Αποχώρησε το καλοκαίρι του 1993 και πριν κλείσει την καριέρα του αγωνίστηκε και στην ομάδα της Καλαμάτας.
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του πορείας δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Έχει πάντως έντονη συμμετοχή σε εκδηλώσεις και αγώνες του συλλόγου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της “Ένωσης”.