Χρήστος Βασιλόπουλος

Χρήστος Βασιλόπουλος – (1987/1993)

Ο Πατρινός αμυντικός γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1962 και αρχικά διακρίθηκε με την φανέλα της Παναχαικής, πριν πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1987. Κατάφερε να καθιερωθεί στην ΑΕΚ κυρίως σε θέση δεξιού μπακ, αλλά κατά συνθήκη έπαιξε αρκετές φορές και ως αριστερός μπακ. Επίσης ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον χρησιμοποίησε πολλές φορές σε μια ιδιότυπη θέση “ελεύθερου” στόπερ, σε ρόλο man-to-man πάνω σε επικίνδυνους αντιπάλους επιθετικούς. Ιστορία έγραψαν οι μονομαχίες του με τον Δημήτρη Σαραβάκο σε πολλά ντέρμπυ εναντίον του Παναθηναικού, όταν μάλιστα σε αρκετά ματς κατάφερε να περιορίσει αισθητά τον μεγάλο Έλληνα επιθετικό. Από την άλλη μεριά “μαύρη” βραδυά του Χρήστου Βασιλόπουλου ήταν στον αγώνα Αιντχόφεν-ΑΕΚ 3-0 για το κύπελλο πρωταθλητριών της περιόδου 1992/1993 όταν είχε αναλάβει να μαρκάρει τον Ρομάριο χωρίς επιτυχία, αφού ο Βραζιλιάνος σούπερ-σταρ πέτυχε χατ-τρικ.
Σε γενικές γραμμές ήταν πάντως ένας μαχητικός, γρήγορος και αρκετά αποτελεσματικός αμυντικά (αλλά μάλλον μέτριος επιθετικά) ποδοσφαιριστής που η καριέρα του στην ΑΕΚ άφησε θετικό “πρόσημο”. Αποτελούσε συνήθως βασικό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, αγωνίστηκε σε 134 αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε 2 γκολ. Με τα κιτρινόμαυρα πανηγύρισε -αποτελώντας συνήθως βασικό στέλεχος της ενδεκάδας- 3 πρωταθλήματα (1989,1992,1993), 1 Super Cup (1989) κι 1 League Cup (1990), ενώ ήταν κι αρχηγός της ομάδας για την περίοδο 1992/1993 όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Αποχώρησε το καλοκαίρι του 1993 αφού δεν του ανανέωθηκε το συμβόλαιο (και στα πλαίσια ανανέωσης στο ρόστερ που έκαναν οι υπεύθυνοι του συλλόγου) και σταμάτησε την επαγγελματική του καριέρα.
Τον Αύγουστο του 2016 ο Χρήστος Βασιλόπουλος  επέστρεψε στην οικογένεια της ΑΕΚ αναλαμβάνοντας πόστο στα τμήματα υποδομής της ομάδας.