Σωτήρης Κωνσταντινίδης

Σωτήρης Κωνσταντινίδης – (1999/2005)

Γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1977 στο Σιδηρόκαστρο και η μεταγραφή του στην ΑΕΚ αποτέλεσε πολύ μεγάλο σήριαλ.
Αρχικά έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με τον Ηρακλή (1994/1999), αλλά και με την εθνική ομάδα των ελπίδων, με αποτέλεσμα ΑΕΚ και Ολυμπιακός να ενδιαφερθούν πολύ έντονα για την απόκτησή του. Ο παίκτης, όπως είχε δικαίωμα, διαπραγματεύτηκε μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν την λήξη του συμβολαίου του με τον “γηραιό” την μεταγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας του και τα βρήκε σε όλα με την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος όμως του Ηρακλή Πέτρος Θεοδωρίδης είχε άλλη άποψη και ήθελε να τον δώσει στον Ολυμπιακό, από τον οποίο είχε προσφορά. Τελικά οι δυο πλευρές κατέληξαν στα δικαστήρια (ο πρόεδρος του Ηρακλή έκανε αίτηση διακοπής συμβολαίου του παίκτη και ο ποδοσφαιριστής ζήτησε την ελευθέρας του) και ο Κωνσταντινίδης έμεινε εκτός ομάδος Ηρακλή για κάποιους μήνες. Το καλοκαίρι του 1999 ο παίκτης τελικά δικαιώνεται και υπογράφει στην ΑΕΚ.
Αγωνιζόμενος στις θέσεις του πλάγιου μεσοεπιθετικού και του περιφερειακού επιθετικού, ήταν μεν αρκετά χρήσιμος στην ομάδα κατά καιρούς (άλλοτε ως αναπληρωματικός και άλλοτε ως βασικός), αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν από αυτόν. Συνολικά ο “γιατρός” (ταυτόχρονα με την ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν και φοιτητής ιατρικής σχολής) έπαιξε σε 6 χρόνια σε 125 ματς πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 22 γκολ και κατέκτησε με την ΑΕΚ 2 κύπελλα (2000,2002). Με την εθνική ανδρών είχε 3 συμμετοχές το 1999. Σημαντικότερό του γκολ στην ΑΕΚ (με μεγάλη βοήθεια πάντως και της τύχης) αυτό εναντίον του ΟΣΦΠ στον τελικό κυπέλλου του 2002 στο ΟΑΚΑ (νίκη της ΑΕΚ με 2-1 /το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ πέτυχε ο Ίλια Ίβιτς), όταν μετά από σουτ του Ντέμη Νικολαίδη η μπάλα κόντραρε στο κορμί του Σωτήρη Κωνσταντινίδη με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα.
Ο Κωνσταντινίδης έφυγε από την ΑΕΚ το 2005 και στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Ιωνικό, Πανσερραικό (εντυπωσιακό το γεγονός ότι “ξαναέσμιξε” εκεί με τον αείμνηστο Πέτρο Θεοδωρίδη) και Αγροτικό Αστέρα. Στην συνέχεια πήγε στον Εθνικό Γαζώρου Σερρών και μετά συνέχισε σε ερασιτεχνικό επίπεδο στις Σέρρες και συγκεκριμένα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου.