Παύλος Παπαιωάννου

Παύλος Παπαιωάννου – (1983/1993)
Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1959 στην Βραζιλία από Έλληνα πατέρα και Βραζιλιάνα μητέρα. Αγωνίστηκε αρχικά στην ομάδα της Ρόδου με την οποία πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις προκαλώντας το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων του κέντρου. Τελικά, στις 9 Ιουλίου 1983 μεταγράφηκε στην ΑΕΚ αντί του ποσού των 10 εκατομμυρίων δραχμών και των εισπράξεων από ένα φιλικό της ΑΕΚ στην Ρόδο.
Βασικό στέλεχος της ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα της μεγάλης καριέρας του στην ομάδα, αγωνίστηκε κυρίως στην θέση του αμυντικού χαφ, αλλά και σε άλλες θέσεις κατά καιρούς, όπως αυτή του δεξιού μπακ. Ο “Βραζιλιάνος” διακρίθηκε για την καλή του φυσική κατάσταση, το διαρκές τρέξιμό του και την συνεισφορά του κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, χωρίς να λείψει και η συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Αναμφίβολλα καλύτερη περιοδός του στην ομάδα η τελευταία του διετία (1991/1993), όταν με τον μεγάλο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς στο πλευρό του απελευθερώθηκε και ανέβασε την απόδοσή του. Συνολικά στην “Ένωση” είχε 255 συμμετοχές και 4 γκολ για το πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε και 10 φορές με το εθνόσημο της εθνικής ανδρών. Σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του (πάντως και με την βοήθεια της τύχης) αυτό εναντίον της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0) για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1985/1986. Με την ΑΕΚ κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (1989,1992,1993), 1 Super Cup (1989) κι 1 League Cup (1990), διετέλεσε αρκετές φορές αρχηγός της κι έζησε με την ομάδα “πέτρινα” αλλά και πολύ όμορφα χρόνια.
Έφυγε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1993 όταν οι υπεύθυνοι της ομάδας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια μικρή ανανέωση στο ρόστερ και στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Καλαμάτα, Ρόδο και σε ομάδες της Κύπρου.
Μετά το τέλος της καριέρας του ο Παύλος Παπαιωάννου ακολούθησε την προπονητική.