Λάζαρος Παπαδόπουλος

Λάζαρος Παπαδόπουλος – (1974/1979)

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1950 στην Βέροια.
Αγωνίστηκε στις θέσεις του πλάγιου μέσου και πλάγιου επιθετικού της δεξιάς πλευράς.
Στην ΑΕΚ μεταγράφηκε από την Βέρροια το καλοκαίρι του 1974. Η τότε συνύπαρξη πολλών και αξιόλογων ποδοσφαιριστών στο δυναμικό της Ένωσης δεν άφηνε πολλά περιθώρια καθιέρωσης στον κατά τα άλλα ταλαντούχο μικρόσωμο Βερροιώτη.
Παρά ταύτα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος διεκδίκησε και κατέκτησε επάξια το μερίδιο δόξας και συνεισφοράς στο οικοδόμημα της ΑΕΚ που του ανήκε, καταγράφοντας στην διαδρομή του στην Ένωση μέχρι το καλοκαίρι του 1979, 112 συμμετοχές σε αγώνες Πρωταθλήματος σημειώνοντας 1 γκολ, 5 συμμετοχές σε αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας όπου σημείωσε 2 γκολ και 11 συμμετοχές σε αγώνες των Κυπέλλων Ευρώπης σημειώνοντας 2 γκολ.
Με την κιτρινόμαυρη φανέλλα κατέκτησε το Ντάμπλ της περιόδου 1977-78 και το Πρωτάθλημα Ελλάδας την περίοδο 1978-79, ενώ ήταν παρών με συμμετοχές στα περισσότερα ματς στην πορεία της ΑΕΚ μέχρι τον Ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1976-77. Τελευταίο του γκολ για την ΑΕΚ, εκείνο στη νίκη – πρόκριση με 4-0 επί του Αχαρναϊκού για τον Γ’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας στις 21/2/1979.
Κορυφαία στιγμή του στην ΑΕΚ και ανάμνηση των Ενωσιτών φιλάθλων από αυτόν, το γκολ της ισοφάρισης σε 1-1 στο Τορίνο απέναντι στην παντοδύναμη Γιουβέντους που προς στιγμήν δημιούργησε σε όλους την ελπίδα ότι ένα νέο θαύμα βρισκόταν επί θύραις από την απίστευτη εκείνη παρέα και τον Φράντισεκ Φάντρονκ. Τον Τσεχοολλανδό “παππού” που γνωρίζοντας την αγωνιστικότητα και την αυταπάρνηση του Λάζαρου και έχοντας στο μυαλό του το “κόλπο γκρόσσο” με τον Νίκο Χρηστίδη, του ζήτησε να σφίξει τα δόντια και να παραμείνει εντός αγωνιστικού χώρου, όταν στα τελευταία λεπτά της παράτασης στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας απέναντι στην Κ.Π.Ρ. ο Παπαδόπουλος έπαιζε με σοβαρές ενοχλήσεις στο πόδι. Η συνέπεια και η υπευθυνότητα του, επέτρεψαν στον Φάντρονκ να κάνει την “ιστορική” αλλαγή τερματοφυλάκων που οδήγησε στην κιτρινόμαυρη πρόκριση.
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αποχώρησε από την ΑΕΚ σε ηλικία 29 ετών, το καλοκαίρι του 1979 για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Ρόδου. Μδετά την Ρόδο αγωνίστηκε σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών και κατόπιν ακολούθησε καριέρα προπονητή χωρίς όμως ιδιαίτερες διακρίσεις.
Από το 2012 είναι προπονητής στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική κατηγορία.