Γιώργος Σκρέκης

Γιώργος Σκρέκης – (1974/1977)

Ο Γιώργος Σκρέκης γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1945 στην Καλλιθέα.
Από μικρός ασχολήθηκε συστηματικά με το ποδόσφαιρο σαν μέλος των ομάδων υποδομής του Ηρακλή Καλλιθέας. Το 1962 σε ηλικία 17 ετών μεταγράφηκε στον Πανιώνιο και την επόμενη χρονιά ο προπονητής των κυανέρυθρων Γιάννης Σκορδίλης τον καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα δίνοντας του την θέση του κεντρικού αμυντικού στην οποία αγωνίστηκε με επιτυχία για σχεδόν μια πενταετία.
Το 1968 ο τότε προπονητής του Πανιωνίου Ντέτζο Μπούτζακ διακρίνοντας την ιδιαίτερη ταχύτητα του Σκρέκη και την δυνατότητα του να επιταχύνει σε ελάχιστο χρόνο θα τον μεταθέσει στο δεξιό άκρο της άμυνας επιτρέποντας του να πάιζει σε όλο το μήκος της γραμμής σε μια θέση ανάλογη αυτής του full back του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Εκεί ο Γιώργος Σκρέκης πραγματικά θα διαπρέψει και θα αποκτήσει και το προσωνύμιο “Κάλπος” από την εικόνα του τρεξίματος του που θύμιζε καλπασμό αλόγου.
Η καριέρα του στους Νεοσμυρνιώτες θα κορυφωθεί την περίοδο 1970-71 με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα πίσω από την ΑΕΚ και την κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου. Ένας σοβαρός τραυματισμός στο ξεκίνημα της επόμενης σαιζόν θα τον αφήσει μακριά από τα γήπεδα και την ενδεκάδα του Πανιωνίου για αρκετό διάστημα.
Το καλοκαίρι του 1974, μαζί με τον Γιώργο Δέδε και τον Βίκτωρα Θεοφιλόπουλο μεταγράφονται στην ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου και του Φράντισεκ Φάντρονκ. Ο Τσεχοολλανδός έβλεπε στο πρόσωπο του Σκρέκη τον μοντέρνο πλάγιο μπακ που ονειρευόταν για την “ιπτάμενη” ΑΕΚ του. Δυστυχώς αφ’ ενός η σχετικά προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία του και αφ’ ετέρου τα κατάλοιπα του σοβαρού τραυματισμού του δεν του επέτρεψαν να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλλα.
Παρ’ όλα αυτά αγωνίστηκε στην ΑΕΚ έως το 1977 συμπληρώνοντας 40 συμμετοχές και έχοντας πετύχει 1 γκολ, στις 21/12/1975 σημειώνοντας στο 35′ το πρώτο γκολ της εντός έδρας νίκης με 2-1 επί του Άρη.
Το 1977 επέστρεψε για μια σαιζόν στον Πανιώνιο όπου και έκλεισε την καριέρα του έχοντας συνολικά στην Α’ Εθνική 344 συμμετοχές και 2 γκολ.
Έχει 5 συμμετοχές στην Εθνική Ενόπλων με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων για δυο συνεχόμενες χρονιές το 1968 και το 1969 και 5 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών όπου έκανε ντεμπούτο στις 16/10/1966 στο νικηφόρο με 2-1 εντός έδρας αγώνα για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών κατά της Φινλανδίας. Η τελευταία συμμετοχή του στην Εθνική ήταν στις 16/12/1970 στην εντός έδρας ήττα από την Ελβετία με 0-1 για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών.
Τελειώνοντας την ποδοσφαιρική του καριέρα ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία με τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις και είναι ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου GS TRAVEL S.A. διοργανώνοντας μέσω αυτού και πολλές οπαδικές εκδρομές για αγώνες Ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.
Η αδελφική του φιλία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και η αγάπη που τρέφει για την ΑΕΚ παρά το σχετικά σύντομο πέρασμα του από αυτήν, τον έκαναν να δεχτεί την πρόταση και να συμμετάσχει από το καλοκαίρι του 2013 στην υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη Διοικούσα Επιτροπή “σωτηρίας” της ΠΑΕ ΑΕΚ.