Χρήστος Χρηστοφορίδης

Χρήστος Χρηστοφορίδης – (2005)

Ο Χρήστος Χρηστοφορίδης γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1981 στο Norrkoping της Σουηδίας. Αγωνίστηκε στη θέση του επιθετικού αλλά και του αριστερού εξτρέμ .
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην τοπική IF Sylvia το 2000 και αγωνίστηκε μαζί της 2 χρονιές , καταγράφοντας 30 συμμετοχές και 2 τέρματα.
Ακολούθησε η μεταγραφή του στην επίσης σουηδική Assyriska FF ,με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 3 χρονιές (2002-2004) ,μετρώντας 51 συμμετοχές και 22 τέρματα.
Τον Ιούλιο του 2004 τραυματίζεται με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργείο στους προσαγωγούς και να χάσει το υπόλοιπο του σουηδικού πρωταθλήματος που τελείωνε τον Οκτώβρη. Το Γενάρη του 2005 και ύστερα από 8 μήνες απουσίας από την αγωνιστική δράση θα ’ρθεί στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί από τον τότε προπονητή της ΑΕΚ Φερνάντο Σάντος. Ο ομογενής από τη Σουηδία θα αφήσει καλές εντυπώσεις με αποτέλεσμα να υπογράψει συμβόλαιο 1+3 χρόνων με την Ένωση. Παρόλα αυτά ο Χρηστοφορίδης δε θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην ομάδα (απόρροια και της πολύμηνης αποχής του ) και έτσι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς θα απομακρυνθεί από την ομάδα. Με τη φανέλα της ΑΕΚ θα προλάβει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα πρωταθλήματος (ως βασικός με αντίπαλο την Κέρκυρα) και έναν αγώνα κυπέλου(μπήκε ως αλλαγή με αντίπαλο τον ΠΑΟ) δίχως να καταφέρει να “δειξει” κάτι αγωνιστικά.
Θα μείνει άλλα 2 χρόνια στην Ελλάδα όπου θα αγωνιστεί στον Απόλλων Καλαμαριάς και το Μεσσηνιακό και τελικά θα επιστρέψει στην Σουηδία για να αγωνιστεί στις GAIS , Syrianska FC, Assyriska Norrkoping και FK Linkopings όπου και θα κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Ο Χρηστοφορίδης σήμερα ζεί μόνιμα στη Σουηδία.