Χρήστος Μαλαδένης

Χρήστος Μαλαδένης – (1995/2003)

Ποδοσφαιριστής με αξιόλογη παρουσία στην ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, που πάντως κατά γενική ομολογία και υπό κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη καριέρα.
Γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1974 και αρχικά ξεχώρισε με τα χρώματα της Σκόντα Ξάνθης, προκαλώντας το ενδιαφέρον κυρίως του Παναθηναικού και της ΑΕΚ.
Τελικά το καλοκαίρι του 1995 η ΑΕΚ καταφέρνει να τον εντάξει στο δυναμικό της.
Παρά τους τραυματισμούς που είχε, έκανε σιγά-σιγά αισθητή την παρουσία του, αγωνιζόμενος σε πάρα πολλές θέσεις της ενδεκάδας, κυρίως στο κέντρο και την επίθεση, αλλά ακόμα και ως δεξιός μπακ-χαφ στην αρχή. Παίκτης που “κολλούσε” την μπάλα στα πόδια του διανύοντας μεγάλες αποστάσεις μέσα στο γήπεδο με αυτήν στην κατοχή του, παίκτης με καλή τεχνική, σωστή πάσα, καλή κεφαλιά και ικανότητα να βρίσκεται σε επίκαιρες θέσεις για γκολ (όντας πάντως άλλες φορές περισσότερο κι άλλες λιγότερο εύστοχος) πιθανώς να είχε ακόμα καλύτερη πορεία στην καριέρα του αν δεν είχε ταλαιπωρηθεί κατά καιρούς από τραυματισμούς κι αν δούλευε σε μια μόνο συγκεκριμένη θέση.
Έπαιξε στην ΑΕΚ μέχρι το 2003, στην συνέχεια μετακόμισε στον ΠΑΟΚ και αργότερα αγωνίστηκε και σε Λεβαδειακό, Πανθρακικό, Αίαντα Σαλαμίνας, Vihren Sandaski (Βουλγαρίας) πριν κλείσει την επαγγελματική του καριέρα το 2010 (στην συνέχεια αγωνίστηκε σε ερασιτεχνικό επίπεδο στον Ίασμο Ροδόπης). Με την “Ένωση” είχε συνολικά 196 συμμετοχές (άλλοτε ως βασικός και άλλοτε ως αλλαγή) και 42 γκολ για το πρωτάθλημα.
Πιθανώς καλύτερη του σεζόν η περίοδος 1998-1999 (έβαλε και 13 γκολ) όταν έκανε κι ένα απίστευτο ματς με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, πετυχαίνοντας χατ-τρικ, 3 αγωνιστικές πριν λήξει το πρωτάθλημα (νίκη της ΑΕΚ με 2-3 που της εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την δεύτερη θέση και το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου (https://www.youtube.com/watch?v=pQk1…layer_embedded). Σημαντικό επίσης το εκτός έδρας γκολ με τον Παναθηναικό για το πρωτάθλημα της περιόδου 1997-1998 (νίκη της ΑΕΚ με 0-1). Φυσικά το σημαντικοτερό του γκολ, αυτό εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης σε παιχνίδι του Champions League στη Ν. Φιλαδέλφεια, για την σεζόν 2002-2003 (3-3 τελικό σκορ https://m.youtube.com/watch?v=l8lgDuSNjiI).
Με την ΑΕΚ κατέκτησε 4 κύπελλα (1996,1997,2000,2002) κι 1 Super Cup (1996).
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική εργαζόμενος σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών της περιοχής της Ξάνθης.

Video: https://m.youtube.com/watch?v=1AMhytl0dO8, https://m.youtube.com/watch?v=xCKP8D8F_Dk