Πανίκος Χατζηλοΐζου

Πανίκος Χατζηλοΐζου – (1979/1980)

Ο Πανίκος Χατζηλοΐζου γεννήθηκε στην Κύπρο στις 30 Σεπτεμβρίου 1959.
Αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Άρη Λεμεσού σαν έφηβος ακόμη, εντυπωσίαζε με την ευχέρεια που έδειχνε στο σκοράρισμα και γενικότερα με τις επιθετικές του ικανότητες. Άνθρωποι που ερευνούσαν την Κυπριακή αγορά ποδοσφαιριστών για λογαριασμό της ΑΕΚ και ανήκαν κατά κύριο λόγο στο περιβάλλον του Κύπριου εφοπλιστή Βάσου Χατζηιωάννου, στενού συνεργάτη του Λουκά Μπάρλου στην κιτρινόμαυρη διοίκηση, εντόπισαν τον Χατζηλοΐζου και σε ηλικία 18 ετών, το 1977 τον έφεραν να δοκιμαστεί στην νέα Φιλαδέλφεια.
Ο Φράντισεκ Φάντρονκ εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για την αξία του νεαρού και αν τότε παρέμενε στην ΑΕΚ, είναι πολύ πιθανό η καριέρα του σε αυτήν να είχε εντελώς διαφορετική τροπή. Όμως ο νεαρός Χατζηλοΐζου, μετά την δοκιμή του από την Ένωση επέστρεψε στην Κύπρο για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Όταν αυτή πλησίαζε στην ολοκλήρωση της, οι άνθρωποι που τον παρακολουθούσαν τον έφεραν πάλι στην Αθήνα στα μέσα Αυγούστου του 1979 και ο Πανίκος Χατζηλοΐζου τέθηκε υπό την προστασία του Νίκου Στράτου ενώ γυμναζόταν καθημερινά στη Νέα Φιλαδέλφεια υπό την επιτήρηση του Φάντρονκ. Μια εβδομάδα αργότερα έφτασε στην Αθήνα και ο πρόεδρος του Άρη Λεμεσού Αλέκος Πράττης και την Πέμπτη 16 Αυγούστου 1979 η μεταγραφή του Χατζηλοΐζου στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε στο γραφείο του Λουκά Μπάρλου με την Ένωση να καταβάλλει το όχι ευκαταφρόνητο τίμημα των 3 εκατομμυρίων δραχμών.
Η ΑΕΚ του 1979 στην οποία ερχόταν ο νεαρός Κύπριος επιθετικός, ήδη Νταμπλούχος και Πρωταθλήτρια για δύο συνεχόμενες περιόδους, ήταν στελεχωμένη με έναν γαλαξία αστέρων που η διεκδίκηση από αυτούς ακόμη και μιας θέσης αναπληρωματικού έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Παρά τις κάποιες καλές εμφανίσεις του σε φιλικούς αγώνες, ο Πανίκος Χατζηλοΐζου δεν κατάφερε να κερδίσει μια σταθερή θέση στο δυναμικό της ομάδας και σε συνδυασμό με την ατυχία κάποιων μικροτραυματισμών, στο τέλος της περιόδου αποτέλεσε παρελθόν για την ΑΕΚ χωρίς να μπορέσει να καταγράψει επίσημη συμμετοχή σε αγώνα Πρωταθλήματος.
Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο και εντάχθηκε ξανά στην ομάδα του Άρη Λεμεσού αγωνιζόμενος στο Κυπριακό Πρωτάθλημα όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της περιόδου 1982-83 με 17 γκολ. Στην αρχή της περιόδου αυτής παραλίγο ο Χατζηλοΐζου να δημιουργούσε βεντέτα ανάμεσα στον σύλλογο του και τον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο υπέγραψε δελτίο μετεγγραφής δύο φορές και ισάριθμες φορές το απέσυρε.
Μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση ασχολήθηκε με την προπονητική συνεργαζόμενος από διάφορες προπονητικές θέσεις με την ομάδα του Άρη Λεμεσού με τελευταία αυτή του υπευθύνου των ακαδημιών της ομάδας.