Θεολόγης Παπαδόπουλος

Θεολόγης Παπαδόπουλος – (1984/1988)
Ένας από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες κατά την δεκαετία του ’80, που όμως η καριέρα του στην ΑΕΚ στιγματίστηκε από την “υπόθεση Μπαλή” το 1988 και τελείωσε με πολύ άσχημο τρόπο.
Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1960 στην Θεσσαλονίκη και από το 1979 έως το 1984 αγωνίστηκε με αρκετή επιτυχία στην ομάδα της Λάρισας.
Το 1984 μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, αρχικά διεκδίκησε την θέση του βασικού με τον Χρήστο Αρβανίτη και στην συνέχεια έγινε ο βασικός πορτιέρε της “Ένωσης”. Κατά την θητεία του στην ΑΕΚ είχε και αρκετές συμμετοχές με την εθνική ανδρών. Ήταν γρήγορος τερματοφύλακας, με καλά ρεφλέξ και ικανότητα στα χαμηλά σουτ και στα τετ-α-τετ και με αρνητικό του στοιχείο από την άλλη μεριά την αδυναμία του στις εξόδους (ήταν άλλωστε σχετικά βραχύσωμος για γκολκήπερ, με ύψος 1,78). Σε γενικές γραμμές θεωρούνταν αξιόλογος τερματοφύλακας πάντως, ένας από τους δύο-τρεις καλύτερους τερματοφύλακες του ελληνικού ποδοσφαίρου εκείνες τις εποχές.
Το 1988 (κι ενώ ήταν για χρόνια βασικός στην ομάδα) ήρθε όμως ξαφνικά το τέλος της καριέρας του στην ΑΕΚ. Παραμονή της ρεβάνς αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (το πρώτο ματς στο “Καραισκάκης” είχε λήξει 1-1) ο παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Ντίνος Μπαλής επισκέφτηκε το ξενοδοχείο την ομάδα της ΑΕΚ, πρόσφερε μια ανθοδέσμη στον Παπαδόπουλο και τελικά θεωρήθηκε ύποπτος για απόπειρα δωροδοκίας. Το ματς έγινε, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-3 και ο Παπαδόπουλος είχε πολύ κακή απόδοση. Η συνέχεια δόθηκε στα δικαστήρια (κι αφού ο Παπαδόπουλος κατήγγειλε τελικά ότι πράγματι έγινε απόπειρα δωροδοκίας). Κατηγορούμενοι οι ιδιοκτήτες του ΟΣΦΠ αδερφοί Κοσκωτά και ο Ντίνος Μπαλής ως ενδιάμεσος, για απόπειρα δωροδοκίας των παικτών της ΑΕΚ, Παπαδόπουλου και Βασιλάκου. Τελικά σε μια απίστευτη δικαστική απόφαση αθωώθηκαν όλοι, εκτός του Ντίνου Μπαλή. Πάντως μεγάλη μερίδα του κόσμου της ΑΕΚ πίστευε ότι υπήρχε συμμετοχή στην όλη ιστορία κι από την πλευρά των κιτρινόμαυρων και ότι ειδικά ο Θεολόγης Παπαδόπουλος πράγματι είχε δωροδοκηθεί.
Μετά από όλα αυτά ο Παπαδόπουλος έφυγε “κακήν-κακώς” από την ΑΕΚ (έχοντας συνολικά με την ομάδα 80 συμμετοχές για το πρωτάθλημα) και πήγε στον Πανιώνιο, ο οποίος τότε είχε πολύ φιλική διοίκηση προς την διοίκηση του ΟΣΦΠ, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι φήμες ότι ο Θεολόγης Παπαδόπουλος είχε δωροδοκηθεί. Πάντως η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν πολλές υποψίες κι ενδείξεις για δωροδοκία του έλληνα γκολκήπερ, αλλά καμία απόδειξη τελικά.
Ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε στον Πανιώνιο μέχρι το 1992 (μάλιστα αποδοκιμάστηκε έντονα όταν ξαναβρέθηκε απέναντι στην ΑΕΚ) κι έκλεισε τελικά την καριέρα του το 1993 στον Ιωνικό.
Με την εθνική ομάδα των ανδρών είχε συνολικά 24 συμμετοχές, στο χρονικό διάστημα από το 1986 έως το 1992.
Μετά το τέλος της καριέρας του ο Θεολόγης Παπαδόπουλος έμεινε μακρυά από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.