Δημήτρης Ναλιτζής

Δημήτρης Ναλιτζής (2002-2004)

Δηλωμένος ΑΕΚτζής, γεννημένος στον Πειραιά στις 25 Ιανουαρίου 1976, ξεκινά την επαγγελματική του καριέρα από τον Πανιώνιο στις ακαδημίες του οποίου προπονείται από παιδί. Προάγεται στην επαγγελματική ομάδα του Πανιωνίου και παίρνει τη θέση του βασικού. Γίνεται γνωστός στο πανελλήνιο με το γκολ του στον τελικό κυπέλλου το 1998 που έδωσε το κύπελλο στον Πανιώνιο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε να σκοράρει απέναντι στην ΑΕΚ, γκολ που επιδεικτικά δεν πανηγυρίζει κι έτσι όλοι συμφωνούν ότι την επόμενη σεζόν, ο ελπιδοφόρος αυτός επιθετικός θα ντυθεί στα Κιτρινόμαυρα. Τελικά ο Ναλιτζής καταλήγει στον Εθνικό Αστέρα και το καλοκαίρι του 2000, η ΑΕΚ χάνει τη μάχη απέναντι στον ΠΑΟΚ και ο «Νάλι» μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη.
Αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ενώ προσθέτει στη συλλογή του ακόμη ένα κύπελλο Ελλάδος την επόμενη χρονιά στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Ολυμπιακό (4-2 ο ΠΑΟΚ).
Η αδυναμία του ΠΑΟΚ να εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή τον οδηγεί στην πώλησή του στην Ουντινέζε με ΠΑΟΚ και Ναλιτζή να «μοιράζονται» τα λεφτά της μετεγγραφής. Στην Ουντινέζε «δεν πιάνει» και παραχωρείται δανεικός χωρίς να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ιταλικής ομάδας. Η Ουντινέζε τον δανείζει στην Περούτζια (2 συμμετοχές-κανένα γκολ) για 6 μήνες και στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (11 συμμετοχές, 1 γκολ, κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου Πορτογαλίας).
Το καλοκαίρι του 2002 παραχωρείται δανεικός στην ΑΕΚ με την οποία την πρώτη χρονιά έχει 18 συμμετοχές στις οποίες πετυχαίνει 10 γκολ. Δεν προσφέρει ακριβώς όσα προσδοκούσε ο κόσμος της ΑΕΚ να δει από το Ναλιτζή, δεν είναι όμως και αρνητικός. Δίνει 2 νίκες στην ΑΕΚ οι οποίες έχουν τη δική του σφραγίδα: Η πρώτη με το Αιγάλεω στη Νέα Φιλαδέλφεια που η ΑΕΚ κερδίζει πολύ δύσκολα με 3-2 μιας και 2 φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ με το Ναλιτζή να πετυχαίνει και τα 3 γκολ της ΑΕΚ και η δεύτερη στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ που πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ με φωτοβολίδα από τα πλάγια, στην εκπνοή του αγώνα. Στο τέλος της χρονιάς η ΑΕΚ τον αγοράζει από την Ουντινέζε, όμως η σεζόν είναι κακή για τον Δημήτρη Ναλιτζή που σημειώνει μόλις 2 γκολ κάνοντας 23 συμμετοχές.
Η συνέχεια της καριέρας του είναι πτωτική μιας και αγωνίζεται σε Κέρκυρα (6 συμμετοχές χωρίς γκολ), Πανιώνιο (26 συμμετοχές, 5 γκολ), Πάφο (11 συμμετοχές, 1 γκολ) και καταλήγει σε Εθνικό (50 συμμετοχές, 8 γκολ) και Φωστήρα (12 συμμετοχές, 3 γκολ).
Φόρεσε επίσης και τη φανέλα με το εθνόσημο για 3 χρόνια (2000-2003) παίζοντας 6 ματς χωρίς να σημειώσει κάποιο τέρμα. Γενικά ο Ναλιτζής ήταν ένας ποδοσφαιριστής που άφησε την εντύπωση ότι κατάφερε πολύ λιγότερα απ’ όσα οι άλλοι πίστεψαν ότι μπορούσε να κάνει. Είχε δείξει έφεση στο σκοράρισμα και καλή τεχνική κατάρτιση. Όταν όμως χρειάστηκε να δείξει σε υψηλότερα επίπεδα τα άνωθεν προσόντα, δεν τα κατάφερε.