Γιώργος Χριστοδούλου

Γιώργος Χριστοδούλου – (1985/1991)
Στις 11 Ιουλίου 1985 ένας άγνωστος στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό νεαρός ποδοσφαιριστής, ο Γιώργος Χριστοδούλου, μεταγράφεται στην ΑΕΚ από τον Ακράτητο. Παίρνει μέρος στην προετοιμασία της ομάδας στην Σουηδία και ο Γιάτσεκ Γκμοχ τον εμπιστεύεται για 6 συμμετοχές στην περίοδο 1985-86. Στο τέλος της περιόδου ο Χριστοδούλου επιστρέφει με μορφή δανεισμού στον Ακράτητο και επιστρέφει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1987. Ο Τόζα Βεσελίνοβιτς τον χρησιμοποιεί σε μόλις 2 αγώνες πρωταθλήματος και στο δεύτερο μισό της σεζόν 1987/1988 δίνεται δανεικός στον Αχαρναικό.
Ο γεννημένος στις 20 Μαΐου 1967 επιθετικός, επιστρέφει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1988 και ο νέος προπονητής της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς δείχνει να τον πιστεύει πολύ και δουλεύει αρκετά μαζί του, αφού πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο, τεχνίτη και γρήγορο επιθετικό με καλά τελειώματα. Του δίνει πολλές ευκαιρίες κατά την σεζόν 1988/1989 και ο νεαρός επιθετικός τις εκμεταλλεύεται βοηθώντας (άλλες φορές ως βασικός και άλλες ως αλλαγή) πολύ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Το γκολ μάλιστα που πετυχαίνει στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 https://www.youtube.com/watch?v=OM-B…layer_embedded) είναι από τα πλέον καθοριστικά της σεζόν. Την επόμενη χρονιά (1989/1990) έχει επίσης πολύ καλή παρουσία και παρά την μεταγραφή του Ντανιέλ Μπατίστα στην ομάδα, ο Μπάγεβιτς μοιράζει χρόνο συμμετοχής και στους 3 επιθετικούς που χρησιμοποιεί (Μπατίστα, Πατίκας, Χριστοδούλου). Στον αγώνα ΑΕΚ-Μαρσέιγ 1-1 ο Χριστοδούλου κερδίζει το πέναλτυ με το οποίο σκοράρει ο Σαβέβσκι. Στο ματς ΑΕΚ-Ξανθη 8-0 πετυχαίνει χατ-τρικ και μάλιστα βάζει ένα αξέχαστο γκολ με εκπληκτικό τακουνάκι (https://www.youtube.com/watch?featur…&v=rzowyzfqv_w).
Από την σεζόν 1990/1991 όμως αρχίζουν τα προβλήματα. Σταδιακά χάνει όλο και περισσότερο την θέση του στην ομάδα, ενώ φήμες λένε ότι έχει σοβαρά προβλήματα με την εξωγηπεδική του ζωή. Τελικά μετά από 86 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 15 γκολ, αποχωρεί από την ομάδα το 1991, έχοντας κατακτήσει 1 πρωτάθλημα (1989), 1 Super Cup (1989) κι 1 League Cup (1990).
Παραχωρείται στην Προοδευτική, αργότερα συνεχίζει στην Κύπρο, αλλά τελικά ποτέ δεν επανέρχεται σε υψηλό επίπεδο. Ένα πολύ μεγάλο ταλέντο είχε χαθεί για την “Ένωση” και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Μετά το τέλος της καριέρας του ο Γιώργος Χριστοδούλου έμεινε μακρυά από το ποδόσφαιρο. Πριν από λίγα χρόνια απασχόλησε μερίδα των ΜΜΕ για προβλήματα με την δικαιοσύνη. Σήμερα φέρεται να έχει επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα και ζει με την οικογένειά του στα Λιόσια.