Γιώργος Χατζηιωαννίδης

Γιώργος Χατζηιωαννίδης – (1978/1984)

Ο Γιώργος Χατζηιωαννίδης γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1960 στην Πετριά Πέλλας. Υψηλόσωμος, ευθυτενής και δυνατός, το πρότυπο της εποχής για τη θέση του σέντερ φορ.
Στο τέλος της περιόδου 1977-78 η ερασιτεχνική ομάδα της ΑΕΚ, Πρωταθλήτρια του Νοτίου ομίλου στο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών αγωνίζεται στα Τρίκαλα με τον ΠΑΟΚ, αντίστοιχο Πρωταθλητή του Βορείου ομίλου για την κατάκτηση του Πανελληνίου Τίτλου. Η ομάδα παίρνει τη νίκη κατακτώντας τον τίτλο και στη συνέχεια μεταβαίνει στην Σκύδρα για φιλικό με την τοπική ομάδα προκειμένου οι άνθρωποι της Ένωσης να τσεκάρουν τον Γιώργο Χατζηιωαννίδη που αγωνίζεται με την φανέλα του Αετού.
Ο υψηλόσωμος φορ αφήνει άριστες εντυπώσεις και το καλοκαίρι του 1978 μεταγράφεται στην ΑΕΚ. Ήταν η δεύτερη μεταγραφή της ομάδας από τον Αετό Σκύδρας μετά από αυτήν του συντοπίτη του Πέτρου Ραβούση.
Ξεκινά να αγωνίζεται με την Ερασιτεχνική ομάδα του Συλλόγου με την οποία κατακτά το Πρωτάθλημα επικρατώντας στον Τελικό της αντίστοιχης ομάδας του Παναθηναϊκού. Στο μεταξύ ο Φράντισεκ Φάντρονκ που έχει στα χέρια του τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ προετοιμάζει μια ομάδα παικτών, συμπεριλαμβανομένου του Χατζηιωαννίδη, οι οποίοι υπογράφουν επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 1979 και εντάσσονται στην Α’ ομάδα.
Αν και πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις σκοράροντας στα φιλικά του καλοκαιριού του 1979, δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην επιθετική γραμμή της ομάδας ,στην οποία μεσουρανούσαν εκείνη την εποχή τα “άστρα” του Θωμά Μαύρου και του Ντούσαν Μπάγιεβιτς.
Για το λόγο αυτό παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα για τη σεζόν 1980-81 για να “πάρει παιχνίδια” στα πόδια του.
Επέστρεψε στην ΑΕΚ το επόμενο καλοκαίρι έχοντας πραγματοποιήσει μια καλή χρονιά με την ομάδα του ΠΑΣ, αλλά δε κατάφερε και πάλι να καθιερωθεί αφού συν τοις άλλοις έπεσε πάνω και στο Μόιας Ράντονιτς, ο οποίος είχε αποκτηθέι ως αντικαταστάτης του Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Συνολικά με τη φανέλα της Ένωσης αγωνίστηκε σε 7 επίσημους αγώνες,τους 4 ως βασικός και σκόραρε 2 τέρματα,ενώ κατέκτησε με την ομάδα και το κύπελο Ελλάδας 1983.
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας διετέλεσε αντιδήμαρχος Σκύδρας. Απεβίωσε στις 22 Ιουλίου του 2012 ,σε ηλικία μόλις 52 ετών ,ύστερα από μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας.