Γιώργος Σιδηρόπουλος

Γιώργος Σιδηρόπουλος (1973/1978)

Μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση του Στέλιου Σεραφείδη, η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναζήτηση τερματοφύλακα. Ένας εντυπωσιακός τερματοφύλακας της εποχής (είχε πραγματοποιήσει ήδη πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλλα του ΑΟ Τρικάλων με αποτέλεσμα να κληθεί στην Εθνική) ήταν ο Ελασσωνίτης Γιώργος Σιδηρόπουλος, τον οποίο πρότεινε ο Τρικαλινός Απόστολος Τόσκας. Ο γεννημένος το 1949 γκολκήπερ, καθιερώθηκε πολύ γρήγορα στην ΑΕΚ, υπήρξε εντυπωσιακός και στο υψηλότερο επίπεδο και θεωρείται ακόμη και σήμερα, ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του. Παρέμεινε στην ΑΕΚ 5 σεζόν, εκθρόνισε το Στέλιο Κωνσταντινίδη που πολύ γρήγορα αποχώρησε για τον Ατρόμητο Αθηνών, αλλά μετά τη μεταγραφή του Ερρέα βρέθηκε στον πάγκο σαν “δεύτερος”. Έφτασε στο peak της καριέρας του το 1976, όταν σε εκείνη την υπέροχη ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου, διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 700 συνεχή λεπτά, γεγονός που τον κατέστησε ρέκορντμαν της ομάδας και 7ο συνολικά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του Σιδηρόπουλου, καταγράφεται και η ικανότητά του στις εκτελέσεις πέναλτυ, αλλά και το πρωτοποριακό για την εποχή παιχνίδι με τα πόδια. Κατέκτησε με την ΑΕΚ το νταμπλ του 1978 ευρισκόμενος στη δύση της καριέρας του, αλλά το μεγαλύτερο παράσημό του υπήρξε εκτός από το ρεκόρ της ανέπαφης εστίας, η συμμετοχή του στο ρόστερ της ομάδας του 1976/77 που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Μετά την αποχώρηση του από την ΑΕΚ, αγωνίστηκε στην περίοδο 1979-80 στον Ατρόμητο Περιστερίου ως βασικός γκολκίπερ σε 32 αγώνες και με την εμπειρία του συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική. Η επόμενη περίοδος 1980-81 ήταν η τελευταία που αγωνίστηκε με την φανέλλα του Ατρομήτου καταγράφοντας 23 συμμετοχές στην Α’ Εθνική.
Στη συνέχεια αποσύρθηκε από τον χώρο του ποδοσφαίρου και τα τελευταία χρόνια βρέθηκε μόνιμος κάτοικος στη Γερμανία εργαζόμενος σε επιχειρήσεις εστίασης.
Χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο και άφησε την τελευταία του πνοή στην Γερμανία, παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 και λίγα λεπτά πριν τον ερχομό του 2016. Η σορός του επαναπατρίστηκε και τάφηκε στην γη της πατρίδας του στην Ελασσόνα.