Γιώργος Ξενίδης

Γιώργος Ξενίδης (2002)

Γέννημα-θρέμμα της Θεσσαλονίκης γεννημένος στις 6 Δεκεμβρίου 1974 και παιδί του Ηρακλή ο αμυντικός Γιώργος Ξενίδης, ξεκινά να προπονείται στις ακαδημίες του Γηραιού και προάγεται στην επαγγελματική ομάδα. Επί 7 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του υπερασπιζόμενος την άμυνα των Θεσσαλονικέων και κάνει ένα διάλλειμα 6 μηνών για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ οπότε και επιστρέφει στον Ηρακλή για να κλείσει έτσι μια δεκαετία με 161 εμφανίσεις συνολικά και 14 γκολ.
Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2002 και συμμετέχει σε μόλις 9 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αρκετά λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι στην ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά αγωνίζονται αμυντικοί όπως οι Γκαμάρα, Κασάπης κ.α. Κατακτά πάντως το Κύπελλο Ελλάδας του 2002 με την Ένωση και όπως αναφέρθηκε πριν, επιστρέφει στον Ηρακλή.
Το 2004 βάζει πλώρη για Κύπρο και Ανόρθωση, κατακτά το πρωτάθλημα του 2005 και αγωνίζεται στα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ. Στα 2 χρόνια που έμεινε στο νησί, αγωνίστηκε 40 φορές σημειώνοντας 2 τέρματα. Αγωνίζεται για 2 χρόνο στον Ιωνικό που την πρώτη σεζόν του Ξενίδη υποβιβάζεται στη Β εθνική, πραγματοποιώντας 20 εμφανίσεις και κλείνει έτσι την καριέρα του.
Από το σημείο εκείνο μένει χωρίς ομάδα και προσπαθεί να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Απόλλωνα Καλαμαριάς (ανεπιτυχώς) και του Ηρακλή οπότε και συμμετείχε στην προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας αυτής. Στη συνέχεια ασχολήθηκε ως διαμεσολαβητής σε μετακινήσεις ποδοσφαιριστών.

Ο Γιώργος Ξενίδης έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 45 ετών στις 3 Ιουνίου 2019 από ανακοπή καρδιάς.