Μίλεν Πετκόφ

Μίλεν Πετκόφ (Milen Petkov) – (2000/2005) 
Ο γεννημένος στις 12 Ιανουαρίου 1974 στο General Toshevo, βούλγαρος μέσος είχε αρκετά αξιόλογη παρουσία για 4,5 χρόνια με την φανέλα της ΑΕΚ.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην βουλγάρικη Ντομπρούτσα Ντόμπριχ και στην συνέχεια αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας με τα χρώματα της οποίας κατέκτησε 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα Βουλγαρίας. Ταυτόχρονα χρίστηκε διεθνής και μάλιστα ήταν στην αποστολή της εθνικής Βουλγαρίας στο μουντιάλ της Γαλλίας το 1998.
Τον Γενάρη του 2000 ο τότε νέος προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Παθιακάκης τον επιλέγει για το ρόστερ της “Ένωσης”. “Πολυεργαλείο” που αγωνιζόταν σε όλες τις θέσεις του κέντρου, βοηθούσε οργανωτικά και ανασταλτικά, είχε και τα δύο πόδια, με σωστή μεταβίβαση, δυνατό σουτ και καλές εκτελέσεις στημένων, εντυπωσίασε με τις πρώτες του εμφανίσεις στην ομάδα. Μάλιστα είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή στην κατάκτηση του κυπέλλου του 2000, σκοράροντας στα προημιτελικά εναντίον του Ολυμπιακού (στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0), αλλά και (με φάουλ) στον τελικό με τον Ιωνικό (ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0).
Οι επόμενές του σεζόν στην ΑΕΚ ήταν επίσης καλές και βοήθησε πολύ την ομάδα με την παρουσία του, αλλες φορές ως βασικός κι άλλες ως εναλλακτική λύση. Στην συνέχεια όμως (επηρεασμένος και από διάφορους τραυματισμούς) είχε πτωτική πορεία κατά τις τελευταίες του σεζόν με τα κιτρινόμαυρα και τελικά αποχώρησε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2005. Με τον “δικέφαλο” είχε συνολικά 100 αγώνες πρωταθλήματος πετυχαίνοντας και 8 γκολ και κατέκτησε 2 κύπελλα (2000,2002).
Μετά την ΑΕΚ έπαιξε για μια σεζόν στον Ατρόμητο και για δύο σεζόν στην β´ εθνική με τον Ηλυσιακό, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του το 2008. Στην συνέχεια έπαιξε στην Τσέρνο Μόρε και έκλεισε την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Ντομπρούτσα Ντόμπριχ, το 2011.
Με την εθνική Βουλγαρίας είχε συνολικά 37 συμμετοχές κι 1 γκολ και (πέραν της συμμετοχής του στην αποστολή του μουντιάλ του 1998), αγωνίστηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας για το Euro2004.
Μετά το τέλος της καριέρας του ο Μίλεν Πετκόφ ασχολήθηκε με την προπονητική, ενώ δούλεψε κι ως μάνατζερ παικτών.