Γιώργος Πετρίδης

Γιώργος Πετρίδης – (1957/1966) 
Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1938 στους Αμπελόκηπους, μικρός συμπαθούσε τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά ήταν γραφτό να δεθεί για πάντα με την ΑΕΚ. Αρχικά αγωνίστηκε στην Α’ Αθηνών με την Πέρα Κλουμπ και εντυπωσίασε με το πλούσιο ταλέντο του, με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων. Το 1957 ο γιατρός και αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Λουτσίδης που τον γνωρίζει, μεσολαβεί για την μεταγραφή του στην ομάδα, η οποία πραγματοποιείται επί προεδρίας Νίκου Γκούμα. Αντάλλαγμα για την μεταγραφή του κάποιο αθλητικό υλικό που έδωσε η ΑΕΚ στην Πέρα Κλουμπ, αφού μιλάμε για εντελώς διαφορετικές εποχές στο ποδόσφαιρο.
Ο Πετρίδης έρχεται σε μια πολύ δυνατή ΑΕΚ με μεγάλες μορφές να “μεσουρανούν” εκείνη την εποχή στην ομάδα, όπως ο Νεστορίδης, ο Πούλης, ο Κανάκης, ο Εμμανουηλίδης. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε αντικαθιστώντας τον Κανάκη που εκείνη την εποχή είχε έρθει σε σύγκρουση με τον προπονητή του, τον Ιταλό Ρίνο Μαρτίνι. Εντυπωσίασε με την απόδοσή αγωνιζόμενος ως μεσο-επιθετικός και ως επιθετικός και μάλιστα το 1963 κατέκτησε με την “Ένωση” το πρωτάθλημα. Ήταν μια σεζόν που η ΑΕΚ με προπονητή τον Γιένε Τσάκναντι και επιθετικό δίδυμο τους Νεστορίδη-Παπαιωάννου εντυπωσίασε και τελικά κατέκτησε τον τίτλο μετά από αγώνα μπαράζ με τον πολύ δυνατό Παναθηναϊκό της εποχής. Σημαντικό ματς της καριέρας του ήταν το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3 το 1962, όταν και ενθουσίασε με το παιχνίδι του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Πετρίδης ήταν πολύ φίλος, κουμπάρος και γείτονας με τον τότε συμπαίκτη του Κλεάνθη Μαρόπουλο.
Έφυγε από την ΑΕΚ το 1965 και παρότι είχε δελεαστική πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αυστραλία, επηρεάστηκε από την μητέρα του και αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα και τελικά να αγωνιστεί στον Βύζαντα Μεγάρων. Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με Παναρκαδικό, Εορδαϊκό, Λεβαδειακό ενώ διετέλεσε και βοηθός του Τόζα Βεσελίνοβιτς στην ΑΕΚ της περιόδου 1987/1988. Αργότερα βρέθηκε επί σειρά ετών στο προπονητικό τιμ των ακαδημιών της ΑΕΚ, αποχωρώντας τελικά πριν από λίγα χρόνια. Είχε πολύ έντονη συμμετοχή σε εκδηλώσεις και αγώνες των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της “Ένωσης”.
Ο Γιώργος Πετρίδης έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα στις 2 Φεβρουαρίου 2017.