Δημήτρης Πήττας

Δημήτρης Πήττας – (1986/1989)
Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1958 στην Αθήνα και ξεκίνησε ερασιτεχνικά το ποδόσφαιρο στον ΓΣ Πατησίων. Αφού έγινε διεθνής με με την εθνική νέων, το 1977 μετακόμισε στην Κόρινθο, όπου έμεινε για μια τετραετία, έχοντας καλή απόδοση. Το 1981 μετακόμισε στον Εθνικό Πειραιώς όπου επίσης εκτιμήθηκε για την παρουσία του για άλλα τέσσερα χρόνια. Το 1985 έκαναν προσφορά στον Εθνικό η (αγαπημένη του ομάδα όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα) ΑΕΚ, η βελγική Λόκερεν και ο ΠΑΟΚ. Τελικά (παρότι ο ίδιος προτιμά Λόκερεν ή ΑΕΚ) πωλείται στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε μέχρι τον Δεκέμβρη του 1986, χωρίς να καταφέρει να “δέσει” ιδιαίτερα με τους οπαδούς της.
Από το τέλος του 1986 μετακινείται στην ΑΕΚ και αγωνιζόμενος στον χώρο του κέντρου κάνει αρκετά καλές εμφανίσεις, βοηθώντας την ομάδα με την απόδοσή του. Με χαρακτηριστικά στοιχεία στην εμφάνισή του το μακρύ μαλλί και τις μόνιμα κατεβασμένες κάλτσες, ο Δημήτρης Πήττας ήταν ένας παίκτης που με την καλή του τεχνική και το δυνατό του σουτ διακρίθηκε αρκετά στην “Ένωση”, συμμετέχοντας ενεργά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1989. Μια ενδιαφέρουσα ιστορία εκείνης της εποχής είναι ότι κέρδισε στοίχημα 500.000 δραχμών από τον συμπαίκτη του Στέλιο Μανωλά ποντάροντας στο ότι η ΑΕΚ θα κερδίσει το πρωτάθλημα της σεζόν 1988/89 (ο Στέλιος δεν το περίμενε ότι η ΑΕΚ θα τα καταφέρει κι έχασε φυσικά το στοίχημα). Αξέχαστες στιγμές το γκολ με φάουλ-“βολίδα” εναντίον του ΠΑΟΚ (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0) τον Γενάρη του 1988 (γκολ που αρχικά αμφισβητήθηκε για την εγκυρότητά του λόγω του ότι είχε υποδειχθεί έμμεσο, αλλά τελικά όπως απέδειξε ο τηλεοπτικός φακός ήταν έγκυρο, αφού άγγιξε την μπάλα ο τερματοφύλακας Γκιτσιούδης) και το φοβερό γκολ με κεφαλιά με την Αθλέτικ Μπιλμπάο τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου (ΑΕΚ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0 / τελικά πάντως η ΑΕΚ αποκλείστηκε χάνοντας με 2-0 στον επαναληπτικό αγώνα).
Αποχώρησε από την ΑΕΚ το 1989 με άσχημο τρόπο (έχοντας παράπονα κυρίως από τον Γιδόπουλο αλλά και από τον Μπάγεβιτς, αφού δεν του ανανεωνόταν το συμβόλαιο κι ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση του χρωστούσε χρήματα), κάνοντας προσφυγή και μένοντας εκτός αγώνων για μεγάλο διάστημα. Επέστρεψε στην ενεργό δράση το 1990, αγωνιζόμενος για 3 χρόνια στην β´ εθνική με την ΕΑ Ρεθύμνου, πριν κλείσει την καριέρα του. Είχε για το πρωτάθλημα με την Κόρινθο 66 συμμετοχές/18 γκολ, με τον Εθνικό 120 συμμετοχές/24 γκολ, με τον ΠΑΟΚ 27 συμμετοχές/1 γκολ και με την ΑΕΚ 43 συμμετοχές/4 γκολ.
Από το 1982 είναι αστυνομικός (επί χρόνια ήταν κι αρχηγός της εθνικής ενόπλων), ενώ μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε κι ερασιτεχνικά με την προπονητική.