Χρήστος Αρβανίτης

Χρήστος Αρβανίτης – (1982/1985)
Από τους καλύτερους και από τους πιο θεαματικούς τερματοφύλακες της δεκαετίας του ’80 ήταν ο Χρήστος Αρβανίτης.
Γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1953 και ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος  στους ερασιτέχνες του Εθνικού Πειραιώς. Στην συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα του Εθνικού όπου είχε πολύ καλή παρουσία από το 1971 έως το 1978, όταν και ήρθε η ώρα να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Στους “ερυθρόλευκους” αφού πέρασε έναν χρόνο στον πάγκο, αντικατέστησε στην ενδεκάδα τον Κελεσίδη κατά την περίοδο 1979/1980 και βοήθησε πολύ με τις εμφανίσεις του τον ΟΣΦΠ να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αργότερα όμως εκτοπίστηκε από την ενδεκάδα από το ανερχόμενο τότε αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Νίκο Σαργκάνη, με αποτέλεσμα να ψάξει για νέα ποδοσφαιρική “στέγη” στην καριέρα του.
Το καλοκαίρι του 1982 ο τότε Πρόεδρος της ΑΕΚ Μιχάλης Αρκάδης τον έφερε στην ομάδα και ο Τσαικόφσκι του έδωσε αμέσως φανέλα βασικού. Κατά την περίοδο 1982/1983 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ (και μοναδικό τίτλο στην καριέρα του με τα κιτρινόμαυρα), έχοντας πολύ μεγάλη συνεισφορά στον τίτλο. Μάλιστα στον τελικό του ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0) ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα. Στην ΑΕΚ έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 1985, όταν και αποχώρησε έχοντας πλέον αρχίσει να χάνει την φανέλα του βασικού από τον Θεολόγη Παπαδόπουλο. Τερματοφύλακας με φοβερά αντανακλασικά και εκπληκτικό άλμα, αλλά και αστάθεια κατά καιρούς (με αποτέλεσμα να δέχεται και κάποια εύκολα γκολ) ήταν πάντως ένας γκολκήπερ με θετική παρουσία στην ΑΕΚ, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα. Χαρακτηριστικά στην εμφάνισή του η πλούσια κώμη και τα λευκά σορτσάκια στην στολή (σε εποχές που οι υπόλοιποι γκολκήπερ στην Ελλάδα φορούσαν μαύρα σορτσάκια) και στο παιχνίδι του οι εντυπωσιακές εκτινάξεις. Με την ΑΕΚ είχε σε 3,5 σεζόν 74 συμμετοχές για το πρωτάθλημα.
Μετά την ΑΕΚ επέστρεψε στον Ολυμπιακό μέχρι το 1987 και στην συνέχεια αγωνίστηκε με επιτυχία στον Λεβαδειακό όπου κι έκλεισε την καριέρα του το 1989. Κατά την πορεία του είχε και 2 συμμετοχές με την εθνική ανδρών, αλλά θεωρείται μάλλον αδικημένος από τις κλήσεις που είχε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Μετά το τέλος της καριέρας του διετέλεσε προπονητής τερματοφυλάκων σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε. Στον Ολυμπιακό, στον Λεβαδειακό, στον Εθνικό, αλλά και στην ΑΕΚ για κάποιους μήνες της σεζόν 2012/2013.
Από τον Οκτώβριο του 2015 εργάζεται στην ακαδημία ποδοσφαίρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.