Τάκης Αργυρός

Τάκης (Δημήτρης) Αργυρός – 1979/80

Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1948 και ποδοσφαιρικά ανδρώθηκε στην ομάδα της Νάουσας. Μεταγράφηκε στην Καστοριά το 1974 κατά την διάρκεια των ημερών της τότε επιστράτευσης. Αγωνίστηκε για μια πενταετία με την ομάδα της Καστοριάς και διακρίθηκε στη θέση του κεντρικού αμυντικού.
Το καλοκαίρι του 1979, στην σχετικά προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία των 31 ετών πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ η οποία κατέβαλλε 7 εκατομμύρια δραχμές στη Καστοριά. Αγωνίστηκε με την Κιτρινόμαυρη φανέλα για μία σεζόν. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως σαν εναλλακτική επιλογή στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ μεταξύ του τότε ακλόνητου διδύμου Νικολάου – Ραβούση που όμως βρίσκονταν στη δύση της καριέρας τους και του ανερχόμενου τότε Στέλιου Μανωλά. Κάλυψε επίσης κάποιες φορές την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Σε αυτή τη θέση αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο του μπαράζ για την 3η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη μεταξύ ΑΕΚ -ΠΑΟ στις 24 Μαΐου 1980 στο Στάδιο Καραϊσκάκη που βρήκε νικητή τον ΠΑΟ με σκορ 1-0.
Είχε συνολικά 159 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, 152 με την ομάδα της Καστοριάς και 7 με την ομάδα της ΑΕΚ. Κατέγραψε και μια Ευρωπαϊκή συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ στις 19 Σεπτεμβρίου 1979 στο εκτός έδρας ματς απέναντι στην Ρουμανική Άρτζες Πιτέστι για το Κύπελλο Πρωταθλητριών της περιόδου 1979-80. Στο 59′ της αναμέτρησης αντικατέστησε τον Λάκη Νικολάου.
Χαρακτηριζόταν ως χαλύβδινος κεντρικός αμυντικός και ειδικότερα του άρεσε ο ρόλος του λίμπερο. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην Ένωση και το καλοκαίρι του 1980 επέστρεψε στην Καστοριά όπου και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Δραστήριος και ενεργός πολίτης ασχολήθηκε επανειλημμένα με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο Τάκης Αργυρός έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 …