Μπόμπαν Μπαμπούνσκι

Μπόμπαν Μπαμπούνσκι (Boban Babunski) – (1998/1999)

Κρίνοντας εκ του αποτελέσμστος, αποτέλεσε μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές ξένων κεντρικών αμυντικών στην ιστορία της ΑΕΚ.
Ο γεννημένος στις 5 Μαΐου 1968 Σκοπιανός λίμπερο (δεύτερος Σκοπιανός παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στην “Ένωση” μετά τον Τόνι Σαβέβσκι) μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1998, κατόπιν εισήγησης του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς. Πριν έρθει στην Ελλάδα είχε αγωνιστεί σε Βαρντάρ Σκοπίων, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Λιέιδα (Ισπανίας) και Γκάμπα Οσάκα (Ιαπωνίας). Με τα κιτρινόμαυρα αγωνίστηκε σε μόλις 8 ματς πρωταθλήματος, ενώ πολύ αρνητικές αναμνήσεις έχουν μείνει από την παρουσία του στο ματς κυπέλλου με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας το Νοέμβριο του 1998 (ήττα της ΑΕΚ με 1-0 εκτός έδρας κι αποκλεισμός-σοκ από το κύπελλο). Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν του δόθηκαν και πάρα πολλές ευκαιρίες, αφού ο διάδοχος του Στεπάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας Όλεγκ Μπλαχίν προτιμούσε την άμυνα ζώνης και δεν χρειαζόταν λίμπερο στην ενδεκάδα του.
Έφυγε από την ομάδα το καλοκαίρι του 1999 και στην συνέχεια έπαιξε σε Λογρονιές (Ισπανίας), Σεντ Τρούιντεν (Βελγίου), Τσέμιντσερ (Γερμανίας) και Ραμποντίνσκι (Σκοπίων).
Στην καριέρα του είχε 2 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και 23 συμμετοχές (με 1 γκολ) με την εθνική ομάδα των Σκοπίων.
Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική (μάλιστα διετέλεσε βοηθός προπονητή -και για λίγο υπηρεσιακός πρώτος προπονητής- στην εθνική ανδρών των Σκοπίων) και σήμερα είναι προπονητής της εθνικής ομάδας ελπίδων των Σκοπίων.