Μπάμπης Ακριβόπουλος

Μπάμπης Ακριβόπουλος – (1983/1985)

Ο Μπάμπης Ακριβόπουλος γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1961 στο χωριό Ξεχασμένη της Βέρροιας.
Διακρίθηκε παίζοντας ποδόσφαιρο με την ομάδα της Βέρροιας συμμετέχοντας στην ενδεκάδα σε θέση μεσοεπιθετικού. Με εντυπωσιακά σωματικά προσόντα, ύψος, δύναμη και έφεση στο σκοράρισμα, πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε και σαν επιθετικός. Στις 29/5/1983 σε αγώνα Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής απέναντι στη Φλώρινα σημείωσε τα 5 από τα 7 γκολ στη νίκη της ομάδας του με 7-1.
Η φήμη του από τα ματς της Βέροιας στη μικρότερη κατηγορία αλλά και η συνέχιση των σπουδών του στην Γυμναστική Ακαδημία μετά την αποφοίτηση του από την Παιδαγωγική Ακαδημία, τον έφεραν στην Αθήνα και στην ΑΕΚ επί προεδρίας του Τέρη Παναγίδη. Η μεταγραφή του έκλεισε τηλεφωνικά από τον ίδιο τον Παναγίδη στις 5.00 το πρωί της 15ης Ιουλίου 1983 κάνοντας ευτυχισμένο τον 22χρονο ποδοσφαιριστή που ερχόταν στην ομάδα που αγαπούσε και υποστήριζε από μικρό παιδί. Έχει δηλώσει ότι έγινε Ενωσίτης όταν μικρό παιδί ακόμη πήγε με τρακτέρ από το χωριό στο γήπεδο της Βέρροιας με τον πατέρα του για να δουν την τοπική ομάδα σε αγώνα με την ΑΕΚ του συμπατριώτη τους Μίμη Παπαϊωάννου.
Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής μιλούσαν για το “κανόνι” της Β’ Εθνικής και τον “δάσκαλο με το δολοφονικό σουτ” γαρνίροντας την ιστορία του Ακριβόπουλου με τον … αστικό μύθο του θανάτου ενός ατυχούς γαϊδάρου που δέχτηκε στο κεφάλι τη μπάλλα ύστερα από σουτ του νεαρού τότε Μπάμπη. Δια στόματος του ιδίου έχει διευκρινιστεί ότι ο “μύθος” περιέχει -ως συνήθως- την … μισή αλήθεια. Το περιστατικό είναι αληθές αλλά το συμπαθές τετράποδο επέζησε, προφανώς “παρασημοφορημένο” με μια ελαφρά εγκεφαλική διάσειση.
Τα όνειρα του Ακριβόπουλου, οι προσδοκίες των εφημερίδων και οι πόθοι των Ενωσιτών δεν έμελλε να πραγματοποιηθούν γιατί όλοι λογάριαζαν χωρίς να υπολογίζουν την ατυχία και τους τραυματισμούς.
Έκανε ντεμπούτο στην Ένωση στις 4/9/1983 στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα. Λίγους μήνες μετά, στις 27 Νοεμβρίου του 1983, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ηρακλή. Οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν τη νίκη με 1-3 και ο Μπάμπης Ακριβόπουλος τον δρόμο προς τα χειρουργεία μετά από δολοφονικό μαρκάρισμα του Καραϊσκου, φημισμένου … δρεπανηφόρου της εποχής. Επέμβαση στους χιαστούς και επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους μετά από περίπου ένα χρόνο. Η επιστροφή του στην ομάδα θα διαρκέσει μερικούς μήνες μέχρι τον δεύτερο τραυματισμό του στην ισοπαλία 2-2 με την Λάρισα στις 19/10/1985 που τον οδήγησε πάλι στο χειρουργείο για επέμβαση χιαστών στο άλλο πόδι. Εκεί σήμανε η ώρα του “διαζυγίου” του με την ΑΕΚ που επήλθε τυπικά στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου του 1985.
Με την κιτρινόμαυρη φανέλλα συμπλήρωσε 23 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα σημειώνοντας 1 γκολ, 13 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας και 3 Ευρωπαϊκές συμμετοχές, 2 στο Κύπελλο Κυπελλούχων και 1 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Επέστρεψε στη Βέρροια και αγωνίστηκε για 7 χρόνια με την ομάδα των Ποντίων Βέρροιας σε μικρότερες κατηγορίες ώσπου να σταματήσει το ποδόσφαιρο το 1996. Έκτοτε ασκεί το επάγγελμα του δασκάλου σε δημοτικά σχολεία της περιοχής της Βέρροιας.