Γιάννης Μηλόπουλος

Γιάννης Μηλόπουλος – 1990/1991

Γεννήθηκε το 1966 στη Τασκένδη της πρώην ΕΣΣΔ.
Από μικρός ήταν οπαδός της ΑΕΚ και μάλιστα κατά δήλωση του αγόραζε λευκά μπλουζάκια στα οποία έγραφε το όνομα της ομάδας.
Αγωνίστηκε επί 4 συναπτά έτη στην Παχτακόρ,ομάδα του Ουζμπεκιστάν,με την οποία πέτυχε συνολικά 69 τέρματα ενώ αναδείχθηκε τρείς φορές πρώτος σκόρερ της ομάδας του αν και αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή.
Το καλοκαίρι του 1990 ήταν μία περίοδος που υπέβοσκε διοικητική κρίση για την ΑΕΚ,μιας και οι μετοχές της ΠΑΕ εξακολουθούσαν να ανήκουν στον Ζαφειρόπουλο,ο πρόεδρος της ομάδας Γιδόπουλος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα ώστε να διατηρήσει την ομάδα ανταγωνιστική,ενώ υπήρχε και η ευρωπαϊκή τιμωρία από τα γεγονότα του περασμένου έτους με την Μαρσέϊγ που δημιουργούσε απο την μία μείωση στα προσδοκόμενα έσοδα ενώ απο την άλλη εξέλειπε το επιπλέον κίνητρο για ισχυρη ενίσχυση του ποδοσφαιρικού δυναμικού.
Έτσι,οι μεταγραφικές κινήσεις ήσαν πενιχρές και αναζητούνταν περιπτώσεις ποδοσφαιριστές χαμηλού κόστους που να μπορούν ωστόσο να βοηθήσουν.
Μία τέτοια επιλογή κρίθηκε ότι ήταν και ο Γιάννης Μηλόπουλος,ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιούλιο το 1990 κατόπιν σύστασης και μεσολάβησης ανθρώπου του τμήματος πυγμαχίας της ΑΕΚ που ήξερε καλά τον ποδοσφαιριστή,ωστόσο δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες απέκτησε τον Δεκέμβριο όταν ήρθε η μπλέ κάρτα του.
Η πρώτη του επίσημη εμφάνιση ήταν στο παιχνίδι με τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα,αντικαθιστώντας τον Μπατίστα ο οποίος τραυματίστηκε στην προθέρμανση του αγώνα.
Μάλιστα,εντυπωσίασε πετυχαίνοντας τα δύο τέρματα του αγώνα και έκτοτε σκόραρε ξανά τον Μάϊο στον αγώνα Απόλλωνας Αθηνών -ΑΕΚ 2-5.
Συνολικά αγωνίστηκε σε 13 αγώνες πετυχαίνοντας 3 τέρματα,ωστόσο θεωρώντας πως δεν του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες αναζήτησε άλλον προορισμό.
Αυτός ήταν η Γ’Εθνική και ο ανερχόμενος Πανηλειακός του Σάκη Σταυρόπουλου,ο οποίος δαπάνησε το πολύ μεγάλο ποσό των 32 εκατομμυρίων δραχμών για να τον αποκτήσει.
Ο Μηλόπουλος όμως δεν είχε μεγάλη προσφορά στην ομάδα και έτσι τον Δεκέμβριο του 1991 μεταγράφηκε στην Ατρόμητο Περιστερίου.
Το αξιοσημείωτο είναι πως εκεί στέρησε από τον Λεβαδειακό την δυνατότητα διεκδίκησης της ανόδου στην Α’Εθνική πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα του Ατρομήτου ο οποίος επικράτησε με 1-0.
Στον Ατρόμητο έμεινε μέχρι το Δεκέμβριο του 1992 όταν και παραχωρήθηκε στον Χολαργό,ομάδα Δ’εθνικής.
Το καλοκαίρι του 1995 μεταγράφηκε στους Αγίους Αναργύρους,ομάδα που αγωνιζόταν στην ερασιτεχνική κατηγορία.
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική εργαζόμενος μεταξύ άλλων στην ομάδα Νέων της Νέας Ιωνίας και στην Α.Ε. Ελευθερούπολης.