Περίοδος 2002-2003

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2002-03 – Πρόεδροι: Χαρίλαος Ψωμιάδης, Ιωάννης Γρανίτσας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΡΟΣΤΕΡ

Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς (Dusan Bajevic) – 1η Σεζόν

Τερματοφύλακες: Διονύσης Χιώτης – Χρυσόστομος Μιχαηλίδης – Σωτήρης Λυμπερόπουλος – Ηλίας Ατματσίδης – Γιάννης Αραμπατζής

Αμυντικοί: Μιχάλης Καψής – Μιχάλης Κασάπης – Νίκος Κωστένογλου – Βασίλης Μπορμπόκης – Νίκος Γεωργέας – Μαουρίτσιο Ράιτ – Μίχελ Κρέεκ – Γρηγόρης Τόσκας – Στέλιος Μαιστρέλλης – Στάθης Κάππος

Μέσοι: Βασίλης Λάκης – Βασίλης Τσιάρτας – Χρήστος Μαλαδένης – Κώστας Κατσουράνης – Θοδωρής Ζαγοράκης – Γρηγόρης Γεωργάτος – Βάλτερ Σεντένο – Μίλεν Πετκόφ – Λίβιο Αρμάντο Πριέτο – Δημήτρης Καραμέρης – Γιώργος Πάσιος – Ιβάν Ρούσεφ – Νίκος Πορτουλίδης

Επιθετικοί: Ντέμης Νικολαΐδης – Ίλια Ίβιτς – Σωτήρης Κωνσταντινίδης – Δημήτρης Ναλιτζής – Χρήστος Κωστής – Ηλίας Σολάκης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
0203a
0203b
Για δεύτερη σερί χρονιά στο διοικητικό τιμόνι της ομάδας ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος, όσον αφορά τουλάχιστον το αγωνιστικό σκέλος, παρουσίασε μια πολύ καλή ομάδα κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Φερνάντο Σάντος παρά την καλή σεζόν 2001/2002 αποτελεί παρελθόν, αφού οι σχέσεις του με τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ έχουν διαταραχτεί.
Ο Ψωμιάδης παίρνει μια απόφαση που κανείς δεν μπορούσε αρχικά να πιστέψει: να επαναφέρει στον πάγκο της ΑΕΚ τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός κάνει αποδεκτή την πρόταση Ψωμιάδη (έχοντας πάρει κι εγγυήσεις από τον Μάκη Ψωμιάδη ότι θα τον προστατέψει από την μεριά του ώστε να μην έχει προβλήματα από μερίδα του κόσμου που δεν τον θέλει πίσω) και η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός. Η πρώτη επιστροφή (αφού αργότερα ακολούθησαν κι άλλες επιστροφές) Μπάγεβιτς στην ομάδα που αγαπήθηκε αλλά και μισήθηκε όσο κανένας άλλος προπονητής, δίχασε όπως αναμενόταν τον κόσμο. ‘Αλλοι (κυρίως μεγάλη μερίδα των οργανωμένων, αλλά και απλός κόσμος) δεν ήθελαν να τον βλέπουν ούτε “ζωγραφιστό”, άλλοι έδειχναν να τον θέλουν πολύ πίσω, ενώ πολλοί έδειχναν να τον αντιμετωπίζουν ψυχρά πλεόν και καθαρά σαν επαγγελματία προπονητή που θα κριθεί αυστηρά. Τελικά και παρά τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπισε από μεγάλη μερίδα του κόσμου, σε γενικές γραμμές ο Μπάγεβιτς μπόρεσε κατά την πρώτη του σεζόν στην ομάδα να δουλέψει χωρίς πολύ μεγάλα προβλήματα (βοήθησε σε αυτό και το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο).
Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας και τα μεταγραφικά του καλοκαιριού του 2002, ο Κάρλος Γκαμάρα έφυγε από την ομάδα (έληξε ο δανεισμός του) αποτελώντας μεγάλη απώλεια, ενώ παρελθόν αποτέλεσε και ο Άκης Ζήκος (δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ψωμιάδη). Από την άλλη ο Ψωμιάδης έκανε πολλές μεταγραφές (κάποιες εκ των οποίων εντυπωσιακές): Γεωργάτος, Κατσουράνης, Μπορμπόκης, Ράιτ, Σεντένο, Κρέεκ, Ναλιτζής, Πριέτο.
Τελικά η ΑΕΚ παρουσίασε μια καλή και θεαματική ομάδα με πολύ καλή παρουσία κυρίως στο Champions League, ενώ και στο πρωτάθλημα είχε πολύ καλά διαστήματα. Παρόλα αυτά έμεινε σχετικά πίσω στο πρωτάθλημα και τελικά με ένα απίστευτο σερί 12 νικών στις 12 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ξαναμπήκε στο παιχνίδι του τίτλου, αλλά κατέληξε στην τρίτη θέση (με 68 πόντους) πίσω από ΟΣΦΠ και ΠΑΟ που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 70 πόντους (το πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΟΣΦΠ).
Πρώτοι σκόρερ της σεζόν για την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα οι: Νικολαίδης (12 γκολ), Λάκης (12 γκολ), Τσιάρτας (11 γκολ), Ναλιτζής (10 γκολ) και Ίβιτς (9 γκολ). Καλή απόδοση είχαν και πολλοί ακόμα παίκτες (Χιώτης, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Καψής, Γεωργάτος, Ράιτ, Κασάπης, Μαλαδένης, Μπορμπόκης, Σεντένο). Σημαντικές νίκες σε ντέρμπυ, το 1-0 επί του Παναθηναικού με γκολ του Ίβιτς, το 1-2 επί του ΟΣΦΠ στην Ριζούπολη με γκολ των Νικολαίδη και Κατσουράνη (https://m.youtube.com/watch?v=eYcmZ2b3Dk0) και το 0-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με σκόρερ τον Ναλιτζή (https://m.youtube.com/watch?v=gULFNt134m0). Μεγαλύτερες σε έκταση νίκες είχαμε στα παιχνίδια ΑΕΚ-Παναχαική 6-0, ΑΕΚ-Ακράτητος 6-2 και ΑΕΚ-Ηρακλής 6-1, ενώ η ομάδα είχε την δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 74 γκολ, ένα λιγότερο από τον πρωταθλητή ΟΣΦΠ.
Αξιοσημείωτο γεγονός της σεζόν η κόντρα του Μάκη Ψωμιάδη (ο οποίος γενικότερα πλησιάζοντας προς το τέλος του 2002 άρχισε να έχει όλο και περισσότερους “εχθρούς” στην ομάδα) με τον Ντέμη Νικολαίδη που οδήγησε τελικά και στο τέλος του Ψωμιάδη από την ΑΕΚ: Τον Ιανουάριο του 2003 ο Ντέμης υπέβαλε μήνυση κατά του Μάκη Ψωμιάδη (ο οποίος τον είχε “επισκεφτεί” για να ελέγξει αν ο διεθνής επιθετικός ξενυχτάει)  για εκβιασμό, εξύβριση, απειλή κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας, ενώ ανέφερε ότι στο επεισόδιο που έγινε έξω από το σπίτι του Ντέμη Νικολαϊδη και της συζύγου του Δέσποινας Βανδή, εκτός του Ψωμιάδη ήταν παρόντες και ορισμένοι «μπράβοι».
Στην συνέχεια ο Ψωμιάδης έχοντας πλεόν χάσει και τους τελευταίους υποστηρικτές του εντός ομάδας αποχωρεί και αργότερα η ΑΕΚ συνεχίζει με διοίκηση πρωτοδικείου και πρόεδρο τον τότε πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γιάννη Γρανίτσα.

* Στον θεσμό του κυπέλλου η “Ένωση” αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Αρχικά η ΑΕΚ απέκλεισε την Κασσάνδρα: Κασσάνδρα-ΑΕΚ 0-2 (Νικολαίδης, Ζαγοράκης), ΑΕΚ-Κασσάνδρα 0-0.
Στην συνέχεια πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Χαλκηδόνας: ΑΕΚ-Χαλκηδόνα 3-1 (Μαλαδένης, Κωνσταντινίδης, Ίβιτς), Χαλκηδόνα-ΑΕΚ 0-3 (Ναλιτζής, Ράιτ, Κωνσταντινίδης).
Στην φάση των 16 κληρώθηκε με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο απέκλεισε επίσης εύκολα με 2 νίκες: ΑΕΚ-Απόλλων 2-0 (Ναλιτζής, Σεντένο), Απόλλων-ΑΕΚ 0-3 (Σολάκης -2-, Πετκόφ).
Στην φάση των 8 έπαιξε με τον Πανιώνιο. Πρώτο ματς Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1 (Μαλαδένης) και ρεβάνς ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-2 (Κατσουράνης, Ναλιτζής -2-, Κωνσταντινίδης).
Στους 4 ήρθε η κλήρωση με τον ΠΑΟΚ. Πρώτο ματς στη Ν. Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ δεν έπιασε καλή απόδοση και ο ΠΑΟΚ πήρε την σημαντική νίκη με γκολ του Γιασεμάκη Γιασεμί (40′). Στην ρεβάνς την Τούμπας η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μαλαδένη στο 8′ φέρνοντας την πρόκριση στα ίσια, αλλά τελικά ένα γκολ του Οκκά στο τέλος του αγώνα (88′) δίνει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.
Κυπελλούχος Ελλάδος για την σεζόν ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε στον τελικό της Τούμπας τον Άρη, με 1-0 με γκολ του Γεωργιάδη.

naos
** Πάρα πολύ σημαντικό γεγονός (μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “γεγονός της σεζόν”) το γκρέμισμα του (ταλαιπωρημένου κι από σεισμούς) Σταδίου Ν. Γκούμας της Ν. Φιλαδέλφειας μετά από πρωτοβουλίες του Γιάννη Γρανίτσα και με σκοπό να κατασκευαστεί νέο γήπεδο στην θέση του, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων 2004 (κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ). Τελευταίο ματς της ΑΕΚ στο γήπεδο, το ΑΕΚ-Αρης 4-0 στις 3/5/2003 και τελευταίο γκολ (μπροστά στην “σκεπαστή”) από τον Ίλια Ίβιτς (https://www.youtube.com/watch?featur…&v=4TSSRBiuqDU).

Champions League 2002/03 – Προκριματικός Γύρος
aekapoel
Η ΑΕΚ έχει (μετά από 3 χρόνια και τον τότε αποκλεισμό στα προκριματικά από την ΑΙΚ Στοκχόλμης) ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί στην ποδοσφαιρική γιορτή του Champions League, εφόσον όμως περάσει το εμπόδιο του προκριματικού γύρου. Στην κλήρωση βρίσκεται στους ισχυρούς και τελικά κληρώνεται με τον ΑΠΟΕΛ Κύπρου, που έχει ως προπονητή τον παλιό της γνώριμο Έγκεν Γκέραρντ.
Το πρώτο ματς γίνεται στην Κύπρο και ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς επιλέγει μια συντηρητική διάταξη, με αποτέλεσμα η ομάδα να δίνει πολύ χώρο στον αντίπαλο. Ο ΑΠΟΕΛ προηγείται με κεφαλιά του Μαρίνου Ουζουνίδη στο 23′ και κάπου εκεί ξυπνάει η “Ενωση”. Σε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του, ο Βασίλης Μπορμπόκης παίρνει στις πλάτες του την ομάδα και με δύο προσωπικά γκολ, ένα με όμορφο φάουλ λίγο πριν το ημίχρονο κι ένα με πολύ ωραίο σουτ (και μετά από έξυπνο συνδυασμό με τον Γεωργάτο) με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, βάζει μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ. Το σκορ παραμένει στο 1-2 μέχρι το τέλος του αγώνα (ο Νικολαίδης χάνει πάντως μια πολύ καλή ευκαιρία σε τετ α τετ), αλλά το φινάλε είναι συγκλονιστικό: ο ΑΠΟΕΛ κερδίζει πέναλτυ (στο οποίο υπέπεσε ο Ράιτ) και ο Μαλέκος ευστοχεί ισοφαρίζοντας στο 90′. Όμως η ΑΕΚ δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα και τελικά στην εκπνοή του αγώνα (94′) ο Ντέμης Νικολαίδης δίνει με ωραίο σουτ μεγάλη νίκη-μισή πρόκριση.

13 Αυγούστου 2002
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 2-3 / Διαιτητής ο Ερίκ Πουλά (Γαλλία)
(23’ Ουζουνίδης, 90′ πεν. Μαλέκος – 44′, 46′ Μπορμπόκης, 94′ Νικολαίδης )
ΑΠΟΕΛ: Μορφής, Ουζουνίδης, Οκκαρίδης, Δασκαλάκης, Γεωργίου, Ηλία, Καχατριάν (81′ Πέτρου), Σατσιάς, Χαραλαμπίδης (58′ Στιπάνοβιτς), Μαλέκος, Πέτρου (71′ Αλεξάνδρου).
Προπονητής: Έγκεν Γκέραρντ
ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Ράιτ, Κρέεκ, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Λάκης (70′ Κωστένογλου), Γεωργάτος (73′ Κατσουράνης), Τσιάρτας (87′ Σεντένο), Νικολαΐδης.
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
video: http://youtu.be/sjbCNzqic74

Η ρεβάνς στη Ν. Φιλαδέλφεια αναμένεται εύκολη θεωρητικά και τελικά αποδεικνύεται εύκολη και στην πράξη. Ο ΑΠΟΕΛ κατεβαίνει στο ματς με αμυντικούς προσανατολισμούς και η ΑΕΚ είναι αυτή που πιέζει. Χάνει αρκετές ευκαιρίες (με αποκορύφωμα ένα τετ α τετ του Κωνσταντινίδη) αλλά το ημίχρονο κλείνει με λευκή ισοπαλία. Τελικά ο Μαουρίτσιο Ράιτ με μια κεφαλιά στο 58′ (μετά από κόρνερ του Τσιάρτα) ανοίγει το σκόρ και η “Ένωση”, που έχει κορυφαίους της σε απόδοση παίκτες τους Νικολαίδη και Κατσουράνη, παίρνει το προβάδισμα. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει (η ΑΕΚ ζήτησε ένα πέναλτυ σε μαρκάρισμα πάνω στον Λάκη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ είχε ένα δοκάρι με τον Χαραλαμπίδη) και η ΑΕΚ παίρνει πανηγυρικά και με δεύτερη νίκη την πρόκριση στους ομίλους του Champions League της περιόδου 2002/03.

28 Αυγούστου 2002
ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ 1-0 / Διαιτητής ο Μπο Κλάους Λάρσεν (Δανία)
(58’ Ράιτ)
ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Καψής, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης (54′ Ίβιτς), Κασάπης, Ράιτ, Ζαγοράκης, Λάκης (83′ Πετκόφ), Τσιάρτας, Νικολαΐδης.
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
ΑΠΟΕΛ: Μορφής, Σιράκοφ (46′ Αλεξάνδρου), Οκκαρίδης, Καχατριάν, Μαλέκος, Αγαθοκλέους (59′ Ανονάμ), Γεωργίου, Σατσιάς, Δασκαλάκης, Ηλία (74′ Χαραλάμπους), Χαραλαμπίδης.
Προπονητής: Έγκεν Γκέραρντ
video: http://youtu.be/84ytc1CtWyM

Champions League 2002/03 – Group C

1η Αγωνιστική – 17 Σεπτεμβρίου 2002 – Fenix Stadion 

aekgenk
Η ΑΕΚ έχει κληρωθεί σε όμιλο με τους “γκαλάκτικος” της πανίσχυρης Ρεάλ Μαδρίτης, την ιστορική ιταλική Ρόμα και την βέλγικη Γκενκ. Στο πρώτο ματς αγωνίζεται με την θεωρητικά πιο ανίσχυρη από τους 3 αντιπάλους της, την Γκενκ, στο Βέλγιο.
Η “Ένωση” κατεβαίνει αγχωμένα και αρκετά συντηρητικά στο ματς και δείχνει ότι ίσως τελικά υπερεκτιμάει την αντίπαλό της. Με κορυφαίους της παίκτες τους αμυντικούς της, κρατάει καλά πίσω (με εξαίρεση κάποιες μικροευκαιρίες και μια μεγάλη ευκαιρία του Μπεσλίγια στο 83′), ενώ χάνει και από μια ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο, μια με το Νικολαίδη στο 36′ και μια με τον Λάκη στο φινάλε του ματς. Τελικά ο αγώνας λήγει 0-0 αλλά η αίσθηση που μένει είναι ότι αν ο Μπάγεβιτς ρίσκαρε λίγο παραπάνω, η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει περισσότερα πράγματα από το ματς.Γκενκ – ΑΕΚ 0-0 / Διαιτητής ο Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία).
ΓΚΕΝΚ: Μουνς, Τόμασιτς, Ζοκορά, Μπεσλίγια, Σονκ, Νταγκάνο, Σκοκό, Τάις, Φαν Μπούρεν, Ντέρντεν, Ινγκράο
Προπονητής: Σεφ Φεργκόοσεν
ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης (53` Πετκόφ), Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Τσιάρτας (91′ Μαλαδένης), Νικολαΐδης, Κασάπης, Ράιτ, Κατσουράνης, Καψής, Ναλιτζής (64` Λάκης)
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς
Video:http://youtu.be/p4WmMrMw6BE
2η Αγωνιστική – 25 Σεπτεμβρίου 2002 – Στάδιο Νίκος Γκούμας
aekroma

Στον δεύτερό της αγώνα η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την ισχυρή Ρόμα στην Αθήνα, σε ένα ματς που πολλοί θα θυμούνται μεταξύ άλλων και για τις υψηλότατες τιμές που έβαλε στα εισιτήρια ο Μάκης Ψωμιάδης. Η ιταλική ομάδα μπήκε στον αγώνα ιδιαίτερα συντηρητικά, αλλά η ΑΕΚ έδειξε και πάλι σχετικά άτολμη. Στο πρώτο ημίχρονο χάθηκαν κάποιες μικρές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με σημαντικότερη ευκαιρία το τετ α τετ του Νικολαίδη στο 35′ που πέρασε λίγο άουτ. Το ημίχρονο κύλησε στο 0-0, στο δεύτερο μέρος (και με την είσοδο και των Γεωργάτου και Ναλιτζή) η ΑΕΚ βελτιώθηκε επιθετικά, ζήτησε κι ένα πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Αντονιόλι στον Λάκη, αλλά το 0-0 παρέμεινε. Από την άλλη οι Ρωμαίοι είχαν δοκάρι στο 92′ σε φάουλ του Πανούτσι. Τελικά η λευκή ισοπαλία άφησε γλυκόπικρη γεύση στους κιτρινόμαυρους, αφού η αντίπαλος ήταν ισχυρή, αλλά όπως κύλησε το ματς θα μπορούσε να έρθει και μια νίκη. Κορυφαίοι στον αγώνα για την ΑΕΚ η τριάδα στην άμυνα Ράιτ, Καψή, Κωστένογλου που περιόρισε αισθητά τους αντίπαλους επιθετικούς και κυρίως το βαρύ πυροβολικό τους, τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

ΑΕΚ – Ρόμα 0-0 / Διαιτητής ο Γκράχαμ Μπάρμπερ (Αγγλία).
ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης (46′ Γεωργάτος), Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Λάκης, Τσιάρτας (85′ Πετκόφ), Ίβιτς (63′ Ναλιτζής), Νικολαΐδης
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς
Ρόμα: Αντονιόλι, Καφού, Κουφρέ, Σάμουελ, Πανούτσι, Καντελά, Έμερσον, Τομάσι, Λίμα, Μοντέλα, Μπατιστούτα (90′ Κασάνο)
Προπονητής: Φάμπιο Καπέλο
Video: http://youtu.be/xhm2f7lRxZQ

3η Αγωνιστική 2 Οκτωβρίου 2002 – Στάδιο Νίκος Γκούμας
aekreal2
Ένα από τα σημαντικότερα ματς όλων των εποχών ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Champions League ήταν το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ. Η “Ένωση” μπορεί τελικά να μην κέρδισε την μεγάλη Ρεάλ, αλλά έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη αντίπαλό της κι ενώ πέτυχε 3 γκολ, αν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε άνετα να πετύχει 1-2 γκολ ακόμα. Η Ρεάλ της εποχής ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ δεν είχε χαρακτηριστεί τυχαία ως “οι γκαλάκτικος” αφού διέθετε στο φοβερό ρόστερ της παίκτες όπως ο Ζιντάν, ο Ρονάλντο, ο Φίγκο, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Ραόυλ, ο Μακελελέ, ο Κασίγιας.
Στο κατάμεστο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με ένα άπιαστο φάουλ του “El Mago” Βασίλη Τσιάρτα, άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′. Άμεση όμως η απάντηση της Ρεάλ όταν σε φάση που ξεκινάει από λάθος του Ράιτ, η μπάλα φτάνει στον Ζινεντίν Ζιντάν που ισοφαρίζει σε 1-1 με αριστερό σουτ. Οι κιτρινόμαυροι όμως δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση. Με κεφαλιά του Μαλαδένη (που είχε περάσει ως αναγκαστική αλλαγή στην θέση του Πετκόφ) από κόρνερ του Τσιάρτα κάνει το 2-1 στο 25′. Στο 28′ ένας από τους καταπληκτικούς συνδυασμούς Τσιάρτα – Νικολαίδη (φάουλ του πρώτου και γυριστή κεφαλιά του δεύτερου) στέλνουν όλους τους “Ενωσίτες” στον “7ο ουρανό”. Μάλιστα ο Ντέμης Νικολαίδης γίνεται εκείνη την μέρα με αυτό το γκολ πρώτος έλληνας σκόρερ σε όλες τις ευρωπαικές διοργανώσεις (αργότερα τον ξεπέρασε ο Σαλπιγγίδης). Ο Ζιντάν όμως συνέχισε … απτόητος και στο 39′ μειώνει σε 3-2.
Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε σε έξαλλους ρυθμούς. Δοκάρι του Ραούλ στο 52′ και τεράστια ευκαιρία του Νικολαίδη λίγο μετά (σε τετ α τετ έστειλε την μπάλα ξυστά άουτ). Τελικά ένα γκολ του Γκούτι στο 60′ κάνει το 3-3, η Ρέαλ χάνει κάποιες καλές ευκαιρίες (σε μεγάλη βραδυά βρέθηκε ο Διονύσης Χιώτης κάνοντας σημαντικές αποκρούσεις), ενώ απίστευτη ευκαιρία χάνει ο Μαλαδένης στο τέλος του ματς (βγαίνει μόνος, αλλά πλασάρει στέλνοντας την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Κασίγιας).
Τελικό σκορ 3-3 σε ένα αξέχαστο ματς για τους φίλους της ΑΕΚ που έφυγαν από το γήπεδο χορτασμένοι από το θέαμα και γεμάτοι ικανοποίηση και υπερηφάνεια για την πολύ μεγάλη αυτή εμφάνιση, σε ένα ματς όπου κανείς από τους παίκτες που αγωνίστηκαν δεν υστέρησε σε απόδοση.ΑΕΚ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 / Διαιτητής ο Βαλεντίν Ιβάνοφ (Ρωσία)
(Τσιάρτας φάουλ 6′, Μαλαδένης 25´, Νικολαίδης 28′ – Ζιντάν 15′, 39′, Γκούτι 60′)
ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (84’ Ίβιτς), Τσιάρτας (84’ Σεντένο), Νικολαΐδης, Κασάπης, Ράιτ, Κατσουράνης, Λάκης, Πετκόφ (15’ Μαλαδένης), Καψής
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιντάν (84’ Πορτίγιο), Ελγκέρα, Ραούλ (81’ Μοριέντες), Φίγκο, Γκούτι (87’ ΜακΜάναμαν), Καμπιάσο, Παβόν, Μακελελέ
Προπονητής: Βιθέντε Ντελ Μπόσκε
Video: http://youtu.be/l8lgDuSNjiI

4η Αγωνιστική -22 Οκτωβρίου 2002 – Estadio Santiago Bernabeu

aekreal2 (1)
Το ποδοσφαιρικό θαύμα απέναντι στην βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης είχε όμως και συνέχεια για την ΑΕΚ. Επόμενο ματς στην Μαδρίτη, απέναντι σε μια Ρεάλ που διψούσε να αποδείξει ότι το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς ήταν τυχαίο. Χαρακτηριστικές οι “απειλές” του Γκούτι στην μικτή ζώνη μετά το ματς στη Ν.Φιλαδέλφεια: “Ελάτε στην Μαδρίτη και θα σας διαλύσουμε”.
Πράγματι κάτι τέτοιο φάνηκε να γίνεται με βάση το πρώτο ημίχρονο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η Ρεάλ, χωρίς να πιάσει την φοβερή απόδοση, δείχνει την αναμφισβήτητη ποιότητά της και πετυχαίνει 2 γκολ μέχρι την ανάπαυλα, με τον Μακμάνμαν να σκοράρει 2 φορές. Η επανάληψη αναμένεται περίπατος για τους “γκαλάκτικος”, αλλά τότε ο Μπάγεβιτς κάνει κάποιες κινήσεις από τον πάγκο που του βγήκαν 100%: αντικαθιστά στο 54′ τους (αρνητικούς εκείνη την βραδυά) “σταρ” της ΑΕΚ Νικολαίδη και Τσιάρτα με τους Ίβιτς και Μαλαδένη, ενώ αργότερα (στο 69′) βάζει και τον Σεντένο αντί του Γεωργάτου. Η ΑΕΚ γίνεται πιο κινητική μεσοεπιθετικά με τους Σεντένο και Μαλαδένη, ενώ ο Ίβιτς δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος στην επίθεση. Ταυτόχρονα η Ρεάλ δείχνει να έχει επαναπαυτεί στο μέχρι εκείνη την ώρα υπέρ της σκορ.
Στο δίλεπτο 73′-74′ οι κιτρινόμαυροι χάνουν μεγάλες ευκαιρίες με τις 3 αλλαγές τους (Ίβιτς, Μαλαδένη και Σεντένο) αλλά τελικά στο 74′ από κόρνερ του Σεντένο, ο Κώστας Κατσουράνης κάνει με κεφαλιά το 2-1, ξαναβάζοντας την “Ένωση” στο ματς. Στο 86′ γίνεται η μεγάλη φάση: ο Ίλια Ίβιτς αφού συνδυάζεται με τον Μαλαδένη, μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά, κάνει μια από αυτές τις “υδραυλικές” του ντρίμπλες στον Ιέρο, “αδειάζει” και τον Κασίγιας και δίνει στον Βάλτερ Σεντένο ο οποίος δεν δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Η μεγάλη ανατροπή είναι γεγονός. Η ΑΕΚ κρατάει το σκορ στην ισοπαλία (μια πολύ καλή επέμβαση κάνει ο Χιώτης στο 88′) και τα πανηγύρια των φίλων της ομάδας σε Ισπανία (στον αγώνα βρέθηκαν περίπου 1.000 φίλοι της ομάδας) και Ελλάδα είναι απολύτως δικαιολογημένα: η ΑΕΚ έφερε δύο ισοπαλίες απέναντι σε ένα ποδοσφαιρικό “μεγαθήριο” (και μάλιστα όχι “λευκές”, με αμυντικογενή παιχνίδια, αλλά πετυχαίνοντας συνολικά 5 γκολ), ενώ στην Ισπανία το κατάφερε κάνοντας μεγάλη ανατροπή στο σκορ.Ρεάλ Μαδρίτης – ΑΕΚ 2-2 / Διαιτητής ο Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)
(Μακμάναμαν 24′, 43′ – Κατσουράνης 74′, Σεντένο 86′)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρ. Κάρλος (75`Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61`Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82`Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο
Προπονητής: Βιθέντε Ντελ Μπόσκε
ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69`Σεντένο), Λάκης, Τσιάρτας (54`Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54`Ιβιτς).
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
Video: http://youtu.be/ZixOgBdqeAs
5η Αγωνιστική 30 Οκτωβρίου 2002 – Στάδιο Νίκος Γκούμας
aekgenk (1)
 Επόμενο ματς για την ΑΕΚ με την Γκενκ στην Αθήνα, όπου η “Ένωση” χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να έχει μεγάλες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League. Η ΑΕΚ δεν πιάνει την απόδοση που είχε στα παιχνίδια με την Ρεάλ και κάνει μέτριο παιχνίδι. Πάντως έχει μεγάλα παράπονα από την διαιτησία, καταρχήν λόγω της φάσης του 10′, όταν ο Λάκης σκοράρει, αλλά το γκολ κακώς ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 22′ η άμυνα της ΑΕΚ συνελήφθη “κοιμώμενη” και η Γκενκ σκοράρει με τον Σονκ, σε μια φάση πάντως για την οποία υπάρχουν μεγάλα παράπονα της ελληνικής ομάδας ότι ξεκινάει από οφσάιντ. Πάντως στο 30′ η ΑΕΚ ισοφαρίζει με τον Βασίλη Λάκη, όταν μετά από βαθειά μπαλιά του Κατσουράνη, στέλνει μετά από ωραία ενέργεια την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Στην συνέχεια η ΑΕΚ έχει κάποιες φάσεις με το Νικολαίδη, μια στο πρώτο ημίχρονο (φάση αμφισβητούμενη και για πέναλτυ πάνω στον διεθνή έλληνα κυνηγό) και μια στην επανάληψη όταν ο Ντέμης περνάει και τον γκολκήπερ Μουνς και στην συνέχεια ζητάει φάουλ που δεν δίνεται (αν δινόταν θα έπρεπε να δοθεί και αποβολή στον αντίπαλο αμυντικό Τόμασιτς) και το ματς παραμένει στο 1-1, με τις δύο ομάδες να χάνουν στην συνέχεια από μια καλή ευκαιρία (από τους Κατσουράνη και Σονκ). Τελικό σκορ 1-1 και η 5η ισοπαλία σε 5 ματς για τους κιτρινόμαυρους στην διοργάνωση. Μάλιστα μετά τη νίκη της Ρόμα επί της Ρεάλ στην Μαδρίτη (με 0-1) η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στην Ρώμη στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

ΑΕΚ – Γκενκ 1-1 / Διαιτητής ο Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)
(Λάκης 30′ – Σονκ 22′)
ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης (66′ Ίβιτς), Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (79′ Μαλαδένης), Λάκης, Τσιάρτας (66′ Σεντένο), Νικολαΐδης
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς
ΓΚΕΝΚ: Μουνς, Τόμασιτς, Ζοκορά, Ρουμανί, Τάις, Βαμφόρ, Ντέρντεν, Μπεσλίγια (89′ Σατέλ), Σκοκό, Σονκ, Σουζούκι (93′ Σόλι)
Πτοπονητής: Σεφ Φεργκόοσεν
Video: http://youtu.be/n58rFcZF1rU

aekroma
Στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση και τα πράγματα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολα απέναντι στην Ρόμα στο Ολίμπικο. Η ομάδα εμφανίστηκε πάντως κατώτερη των προσδοκιών με την Ρόμα να έχει την πλήρη υπεροχή και να χάνει τις ευκαιρίες. Η ανωτερότητα των Ρωμαίων επισφραγίστηκε με ένα γκολ του Ντελβέκιο στο 40′ και το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0. Η Ρόμα θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά τα δικά της λάθη στην επίθεση και η καλή απόδοση του Διονύση Χιώτη απέτρεψαν άλλη παραβίαση στην εστία των κιτρινόμαυρων. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε να είναι ακίνδυνη, έδειχνε κουρασμένη, αγχωμένη και ασύνδετη στις γραμμές της, ενώ και η Ρόμα έριξε σιγά-σιγά τους ρυθμούς της. Όλα έδειχναν ότι το ματς βαδίζει για τελικό σκορ 1-0, αλλά η μοίρα είχε τελικά γραφτό για την Ένωση να τελειώσει όλα τα ματς με ισοπαλίες: ο Βάλτερ Σεντένο με πλασέ στο 90′ (από φάουλ-γέμισμα του Τσιάρτα) κάνει το 1-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 στο παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης – Γκενκ, η ελληνική ομάδα καταλαμβάνει την 3η θέση στον όμιλο (με 4η την Γκενκ) και συνεχίζει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πρόκειται πάντως (και παρά την μέτρια εμφάνιση) για ένα ακόμα επιτυχημένο αποτέλεσμα στον θεσμό, που δεν της αρκεί όμως για να συνεχίσει στην διοργάνωση του Champions League.
Η ΑΕΚ γράφει ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της, αφού γίνεται με την συνολική πορεία της στους ομίλους του Champions League της περιόδου 2002/03 η μοναδική ελληνική ομάδα που τελειώνει την διοργάνωση αήττητη (και η μοναδική επίσης που ολοκληρώνει τον θεσμό έχοντας μόνο ισοπαλίες).Ρόμα – ΑΕΚ 1-1 / Διαιτητής ο Στεφάν Μπρε (Γαλλία)
(Ντελβέκιο 40′ – Σεντένο 90′)
ΡΟΜΑ: Αντονιόλι, Καφού, Ζεμπινά, Σάμουελ, Πανούτσι, Εμερσον, Τομάσι, Λίμα (81′ Γκιγού), Κασάνο (65′ Κουφρέ), Ντελβέκιο, Μοντέλα
Προπονητής: Φάμπιο Καπέλο
ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Ράιτ, Καψής (46′ Κωστένογλου), Γεωργάτος, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Λάκης (60′ Τσιάρτας), Σεντένο, Ναλιτζής (46′ Ιβιτς), Νικολαΐδης
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς
Video: http://youtu.be/ZHvSRtdftYQ
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Champions League 2002/03 – Group C 
grc (1)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ 2002/03 – Φάση των 32
aekmaccabi
Η ΑΕΚ συνεχίζει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και καλείται να αντιμετωπίσει την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα, μια αντίπαλο που είναι σίγουρα στα μέτρα της.
Πρώτο ματς στη Ν. Φιλαδέλφεια και η Μακάμπι μπαίνει πιο δυνατά, χάνει δύο ευκαιρίες και κερδίζει (αμφισβητούμενο) πέναλτυ στο 12′. Το σουτ του Αγιεκμπένι όμως χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα (σύμφωνα με τον διαιτητή) δεν περνάει την γραμμή. Κάπου εκεί η “Ένωση” ξυπνάει και σκοράρει αμέσως μετά με σουτ του Γρηγόρη Γεωργάτου. Στην συνέχεια το παιχνίδι γίνεται μονόλογος για την ελληνική ομάδα: Νικολαίδης, Πετκόφ και Ζαγοράκης φτάνουν το σκορ στο 4-0 μέχρι το 35′.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κατεβάζει ταχύτητα και αρκείται στο να κρατάει τους φιλοξενούμενους μακρυά από την εστία του Χιώτη. Πάντως η ΑΕΚ θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ στο τέλος, αφού έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ίβιτς (88′, 91′). Εύκολη τελικά νίκη και πολύ ικανοποιητική εμφάνιση για τον “δικέφαλο”.
Στο ματς ο Μιχάλης Κασάπης γίνεται ο πρώτος έλληνας ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές σε ευρωπαικούς αγώνες (φτάνει τις 60 συμμετοχές).
Επίσης ,όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, το γκολ του Θοδωρή Ζαγοράκη ήταν το τελευταίο ευρωπαικό γκολ της ΑΕΚ στο στάδιο “Ν.Γκούμας”, πριν αυτό κατεδαφιστεί.28 Νοεμβρίου 2002
ΑΕΚ – Μακάμπι Χάιφα 4-0 / Διαιτητής ο Πάουλο Κόστα (Πορτογαλία)
(Γεωργάτος 13′, Νικολαίδης 23′, Πετκόφ 30′, Ζαγοράκης 35′)
ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Κασάπης, Γεωργάτος (88′ Ναλιτζής), Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Πετκόφ (73′ Σεντένο), Λάκης, Νικολαΐδης (80΄Ίβιτς)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Αουάτ, Χαραζί, Εγιοφόρ (46΄ Ζάντμπεργκ), Μπενάντο, Μπαντίρ, Κέισι, Πράλια (62′ Ισραίλεβιτς), Κάταν, Ζάνο, Ρόσο, Αγιεγκμπένι (71´ Σιβίλια)
Προπονητής: Ιτζάκ Σουμ
Video:http://youtu.be/pCpKNHmakIAΗ ρεβάνς γίνεται στο Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας και οι ισραηλινοί μπήκαν και πάλι καλύτερα στο ματς, κερδίζοντας ξανά νωρίς πέναλτυ (στο 5′) στο οποίο υπέπεσε ο Λάκης. Τούτη την φορά δεν αστοχούν και ο Μπαντίρ κάνει το 1-0. Η ΑΕΚ παίρνει όμως τα ηνία του αγώνα και όσο περνάει η ώρα βελτιώνεται, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Το ημίχρονο τελειώνει στο 1-0, αλλά στο β´ μέρος αρχίζει ξανά βροχή από γκολ για την ελληνική ομάδα: ο Κατσουράνης ισοφαρίζει στο 56′ και τελικά στο τέλος του ματς 2 γκολ του Λάκη κι 1 του Ναλιτζή δίνουν όχι μόνο τη νίκη, αλλά και διαστάσεις νέου θριάμβου για την “Ένωση”. Η ΑΕΚ με 2 “τεσσάρες” προκρίνεται εύκολα στην φάση των 16 της διοργάνωσης.12 Δεκεμβρίου 2002
Μακάμπι Χάιφα – ΑΕΚ 1-4 (Μπαντίρ πεν. 5′ – Κατσουράνης 56′, Λάκης 80′,90′, Ναλιτζής 93′) / Διαιτητής ο Έρικ Κνουντ Φίσκερ (Δανία)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Αλμαντόν, Χαραζί, Μπενάντο, Μπαντίρ, Κέισι, Ζάντμπεργκ (72′ Ισραΐλεβιτς), Εγιοφόρ, Ζάνο (60′ Λέβι), Κάταν, Πράλια, Αγιεγκμπένι (72′ Σιβίλια)
Προπονητής:Ιτζάκ Σουμ
AEK: Χιώτης, Γεωργέας, Κωστένογλου, Κρέεκ, Ράιτ, Γεωργάτος, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (80′ Σεντένο), Λάκης, Μαλαδένης (69′ Πετκόφ), Νικολαΐδης (65′ Ναλιτζής)
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
Video: http://youtu.be/MIOZF-HyRxM

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ 2002/03 – Φάση των 16 
aekmalaga
Στην φάση των 16 η ΑΕΚ κληρώνεται με την ισπανική Μάλαγα, έναν αντίπαλο που δεν είναι καθόλου εύκολος, αλλά δεν είναι κι εκτός των δυνατοτήτων της ελληνικής ομάδας.
Πρώτο ματς στην Ισπανία στο “La Rosaleda” , οι γηπεδούχοι μπαίνουν δυνατά και χάνουν κάποιες ευκαιρίες για γκολ, αλλά η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ στέκεται καλά. Αντιθέτως παραγωγικά η “Ένωση” δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο και το ημίχρονο λήγει στο 0-0. Η είσοδος του Βασίλη Τσιάρτα στην επανάληψη βελτιώνει την ομάδα στο οργανωτικό κομμάτι και τελικά αν ο Βασίλης Λάκης ήταν πιο αποτελεσματικός σε 3 φάσεις, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να σκοράρει. Ούτε οι ισπανοί καταφέρνουν πάντως να πετύχουν κάποιο γκολ και η ΑΕΚ παίρνει πολύ σημαντική ισοπαλία ενόψει ρεβάνς.
20 Φεβρουαρίου 2003
Μάλαγα – ΑΕΚ 0-0 / Διαιτητής ο Ζέλικο Σίριτς (Κροατία)
MΑΛΑΓΑ: Κοντρέρας, Χοσέμι, Λίτος, Ροτέτα, Βαλκάρθε, Μανού, Ρομέρο, Χεράρδο, Μουσάμπα (82′ Καναμπάλ), Ντέλι Βαλντές, Ντάριο Σίλβα
Προπονητής: Λούκας Γιοακίν Πέιρο
AEK: Χιώτης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Ράιτ, Κωστένογλου, Κρέεκ, Μαλαδένης, Ζαγοράκης, Λάκης (90′ Κωνσταντινίδης), Ναλιτζής (46′ Τσιάρτας), Νικολαϊδης (82′ Ίβιτς)
Προπονητής: Ντούσαν ΜπάγιεβιτςΗ ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας αποδεικνύεται ιστορικής σημασίας, αφού τελικά αποτελεί το τελευταίο ευρωπαικό παιχνίδι της ΑΕΚ στο “Ν. Γκούμας” πριν το γήπεδο κατεδαφιστεί. Μάλιστα οι παίκτες της Μάλαγα έμειναν εντυπωσιασμένοι αλλά και μάλλον κάπως … φοβισμένοι από εκείνη την βραδυά όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του Φρανθίσκο Μπράβο, πολλά χρόνια μετά, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2012, όταν η Μάλαγα ερχόταν ξανά στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό: «Θυμάμαι σαν βάπτισμα του πυρός τον αγώνα εκείνο. Είχαμε μείνει έκθαμβοι όταν μπήκαμε στο γήπεδο. Από τη μία υπήρχε μία σκεπαστή θύρα με κάγκελα, σαν κλουβί με Βίκινγκς και βαρβάρους, και γινόταν χαμός: φωνές, καπνογόνα, χαρτιά. Ήταν η πιο εχθρική ατμόσφαιρα που έχω βιώσει στην καριέρα μου».
Στα του αγώνα όμως τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για την ΑΕΚ. Ο Μπάγιεβιτς δεν φάνηκε να έχει βρει το “κλειδί” στην τακτική του ματς, άγχος φάνηκε να υπάρχει και τα πράγματα χειροτέρεψαν με ένα γκολ του Μανού στο 28′ μετά από περιπετειώδη φάση στην εστία του Χιώτη (φέρει ευθύνες και ο έλληνας γκολκήπερ αφού σε αρχικό σουτ που έγινε απέκρουσε κι ενώ η μπάλα θα έφευγε άουτ). Η είσοδος των Ίβιτς και Πετκόφ στην επανάληψη δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στην εικόνα της ομάδας και η ΑΕΚ απλά έχασε δύο ευκαιρίες στο τέλος του αγώνα με τους Πετκόφ και Ράιτ, χωρίς τελικά να μπορέσει να αποφύγει ούτε καν την ήττα.
27 Φεβρουαρίου 2003
ΑΕΚ – Μάλαγα 0-1 (Μανού 28′) / Διαιτητής ο Ρόμπερτ Στάιλς (Αγγλία)
ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Ράιτ, Κωστένογλου (80′ Κωνσταντινίδης), Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Λάκης, Γεωργάτος (46′ Ίβιτς), Τσιάρτας (67′ Πετκόφ), Νικολαΐδης
Προπονητής:Ντούσαν Μπάγιεβιτς
ΜΑΛΑΓΑ: Κοντρέρας, Ροτέτα (31′ Μπράβο), Ντελί Βαλντές (75′ Καναμπάλ), Μουσάμπα, Βαλκάρθε, Ρομέρο, Μανού, Σανθ, Χεράρδο, Χοσέμι, Σάντρο (84′ Μιγκέλ Άνχελ)
Προπονητής: Λούκας Γιοακίν Πέιρο
Video: http://youtu.be/jo9nsSPEaEk