Περίοδος 1977/78

Πρόεδρος: Λουκάς Μπάρλος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΡΟΣΤΕΡ

Προπονητής : Φράντισεκ Φάντρονκ – Fradisek Fadrhonc – 4η σεζόν (1η – 2η αγωνιστική) / Ανδρέας Σταματιάδης – 1η σεζόν (3η – 4η αγωνιστική) / Ζλάτκο “Τσίκ” Τσαϊκόφσκι – Zlatko “Tschik” Cajkovski – 1η σεζόν (5η – 34η αγωνιστική)

Τερματοφύλακες : Λάκης Στεργιούδας – Νίκος Χρηστίδης – Γιώργος Σιδηρόπουλος

Αμυντικοί : Στέφανος Θεοδωρίδης – Μπάμπης Ιντζόγλου – Λάκης Νικολάου – Πέτρος Ραβούσης – Άρης Δαμιανίδης – Απόστολος Τόσκας

Μέσοι : Χρήστος Αρδίζογλου – Τάκης Νικολούδης – Διονύσης Τσάμης – Λάζαρος Παπαδόπουλος – Γιώργος Βλαντής – Φώτης Ούτσικας – Μίλτον Βιέρα – Βλαχονικολής

Επιθετικοί : Τάσος Κωνσταντίνου – Θωμάς Μαύρος – Μίμης Παπαϊωάννου – Ντούσαν Μπάγεβιτς – Γιάννης Μουσούρης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
7778b 7778
 
Η ΑΕΚ ξεκινά την περίοδο 1977-78 “μεθυσμένη” από την ανεπανάληπτη Ευρωπαϊκή επιτυχία της συμμετοχής στον Ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της προηγούμενης σεζόν και θα την ολοκληρώσει αποθεούμενη, με το ένα από τα δύο συνολικά Ντάμπλ της Ιστορίας της.
Η Ευρωπαϊκή της πορεία, η δεύτερη θέση στο προηγούμενο πρωτάθλημα, η ποιότητα που δείχνει όλο και περισσότερο στο παιγνίδι της μα πάνω απ’ όλα η άσβεστη προθυμία του Λουκά Μπάρλου να αναζητά διαρκώς για την Ένωση το κάτι παραπάνω συνηγορούν στο ότι η παρούσα χρονιά θα την βρεί πρωταγωνίστρια.
Η στελέχωση του γαλαξία της ομάδας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ο απροσπέλαστος πλάγιος αμυντικός του Αιγάλεω Άρης Δαμιανίδης, ο Ουρουγουανός Μίλτον Βιέρα σκληροτράχηλος αλλά και τεχνίτης μέσος από τον Ολυμπιακό, ο πρώτος σκόρερ της προηγούμενης σεζόν στη Β’ Εθνική με την Λάρισα Γιάννης Μουσούρης που μετατράπηκε σε δεξιό αμυντικό και πάνω απ’ όλους ο σέντερ φορ της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας Ντούσαν Μπάγεβιτς από την Βελέζ Μόσταρ συμπληρώνουν τα όποια κενά στο δυναμικό της Ένωσης.
Στο ξεκίνημα της περιόδου δημιουργούνται τα πρώτα σύννεφα στην συνεργασία του Μπάρλου με τον Φράντισεκ Φάντρονκ. Μεταξύ των δύο ανδρών παρουσιάζονται δείγματα διαφοράς φιλοσοφίας σε ότι αφορά την μελλοντική πορεία της ομάδας. Ο Μπάρλος θέλει την στελέχωση της ΑΕΚ με μεγάλα ονόματα έτοιμων παικτών που θα την εκτοξεύσουν στα ύψη ενώ ο “παππούς” δείχνει να προτιμά την σταδιακή στελέχωση από τις ακαδημίες της ομάδας, τις οποίες έχει υπό την επίβλεψη του και τις έχει αναβαθμίσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
Τα γεγονότα στο μέλλον θα αποδείξουν ότι κανείς από τους δύο δεν είχε άδικο. Από τις ακαδημίες του Φάντρονκ θα προέλθουν μελλοντικά παίκτες που θα στελεχώσουν για πολλά χρόνια την ομάδα της ΑΕΚ ενώ βραχυπρόθεσμα οι “έτοιμες” μεταγραφές του Λουκά Μπάρλου θα φέρουν στην ΑΕΚ ποιότητα, θέαμα και τίτλους.
Το τίμημα αυτής της διαφοράς φιλοσοφίας πληρώνεται με την απομάκρυνση του Φάντρονκ μετά από την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στην 2η αγωνιστική. Ο βοηθός του Τσεχοολλανδού Ανδρέας Σταματιάδης θα καθήσει στον πάγκο της ομάδας για τις δύο επόμενες αγωνιστικές σαν υπηρεσιακός προπονητής για να αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ στην 5η αγωνιστική ο Γιουγκοσλάβος Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι.
Ο επονομαζόμενος “Τσίκ” είχε μεγάλη και ένδοξη καριέρα στην Μπουντεσλίγκα στα μέσα της δεκαετίας του ’60 με τίτλους και διακρίσεις με Μπάγερν Μονάχου, Κολωνία και Αννόβερο.
Ένθερμος υποστηρικτής του επιθετικού και θεαματικού ποδοσφαίρου, συνεχίζει το έργο του Φάντρονκ και χειρίζεται άψογα το υλικό που είχε στα χέρια του. Μετά δε την παρέλευση των πρώτων μηνών και την αποκατάσταση κάποιων προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπιζε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς η ΑΕΚ μοιάζει με μηχανή παραγωγής γκολ. Πετυχαίνει συνολικά 74 τέρματα έχοντας την πρώτη επίθεση του Πρωταθλήματος, το οποίο και κατακτά με διαφορά 7 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Ευτύχημα για την Ένωση το ότι δεν της “στοιχίζουν” οι επτά εκτός έδρας ισοπαλίες με μικρότερες ομάδες όπως και οι δύο ισοπαλίες σε Τούμπα και Λεωφόρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την ήττα στην 2η αγωνιστική που επέφερε την απομάκρυνση του Φάντρονκ η ΑΕΚ θα ηττηθεί ξανά μόνο μία φορά στον τελευταίο και αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα της σεζόν απέναντι στον Άρη Θεσσαλονίκης στο Χαριλάου.
Ο Θωμάς Μαύρος αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με 22 γκολ ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Τάκης Νικολούδης με 15.Θα πρέπει να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά στην 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος και στους αγώνες της που διεξάχθηκαν την επομένη των Χριστουγέννων του 1977.
Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών προχωρεί στην πρώτη κινητοποίηση διεκδίκησης δικαιωμάτων του κλάδου με αποτέλεσμα την κήρυξη απεργίας για την συγκεκριμένη αγωνιστική.
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να παρουσιαστούν στα γήπεδα οι περισσότερες από τις ομάδες με συνθέσεις απαρτιζόμενες από παίκτες των ερασιτεχνικών τμημάτων με την συνδρομή μόνο των αλλοδαπών επαγγελματιών.
Στην δεκαεξάδα της ΑΕΚ που υποδέχτηκε τον Εθνικό Πειραιώς μετείχαν και οι Αποστολόπουλος, Ζωγράφος, Καλαϊτζίδης, Κωττίδης, Καλιντέρογλου, Μπουλμέντης, Ούτσικας, Παπαθεοδώρου, Στυλιανόπουλος, Σταφυλάς, Σαχανίδης καθώς και ο νεοαποκτηθείς από τους ερασιτέχνες του Α.Ο. Ακράτας Σπύρος Οικονομόπουλος.
Το ματς έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1 και σκόρερ για την ΑΕΚ τον Μπουλμέντη.
Στην ίδια αγωνιστική θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Α’ Εθνική οι μετέπειτα κιτρινόμαυροι και τότε ερασιτέχνες Αρμόδωρος, Σαραβάκος, Δίντσικος με τις φανέλλες των Εθνικού Πειραιά, Πανιωνίου και Καστοριάς αντίστοιχα.

Κύπελλο Ελλάδος 1977/78

mimis telikos

Η ανωτερότητα της ΑΕΚ και η μεγάλη διαφορά βαθμών με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα επαληθεύονται και στο Κύπελλο Ελλάδας.
Η αρμάδα του Τσαϊκόφσκι έδειχνε ασταμάτητη. Αποκλείει στον Α’ Γύρο τα Χανιά με νίκη 6-1 εντός έδρας και ακολουθεί στον Β’ Γύρο ο αποκλεισμός του ΠΑΟ με νίκη 1-0 μέσα στη Λεωφόρο και στον Γ’ Γύρο ο αποκλεισμός του Πανιωνίου στη Ν. Φιλαδέλφεια με νίκη 3-0.
Στους Προημιτελικούς δεν προκύπτει ντέρμπι καθώς οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης κληρώνονται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα τους Πανελευσινιακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Βέροια και Καβάλα. Η ΑΕΚ κερδίζει με 2-4 τον Πανελευσινιακό εκτός έδρας και περνά στον Ημιτελικό όπου η κλήρωση την φέρνει αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό σε μονό αγώνα στη Ν. Φιλαδέλφεια.

1

 

Όλοι μιλούν για ντέρμπι και περιμένουν μια συναρπαστική και ισορροπημένη αναμέτρηση, προσδοκίες που επαληθεύονται μόνο για δώδεκα λεπτά καθώς ο Ιρλανδός Ντέρεκ Σπένς “κάνει το λάθος” να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του στο 12′.
Το γκολ του ξανθομάλλη επιθετικού αφυπνίζει για τα καλά την κιτρινόμαυρη μηχανή και το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θριάμβους της ΑΕΚ στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο δείκτης του σκορ σταματάει στο 6-1 με 3 γκολ του Θωμά Μαύρου και από ένα των Μπάγεβιτς, Τάσου και Νικολούδη.

2

Σε αυτό του Τάσου, ο Κύπριος επιθετικός βρίσκεται μόνος και ανενόχλητος μπροστά στην γραμμή του τέρματος του Ολυμπιακού με την μπάλλα στο πόδι. Μέχρι να εμφανιστεί δίπλα του αμυντικός των αντιπάλων μεσολαβεί τόσος χρόνος που οι οπαδοί προλαβαίνουν να φωνάξουν ζητώντας του να ξαπλώσει και να το βάλει με κεφαλιά. Ο Τάσος δεν τους έκανε το χατήρι.
Θλιβερό παραλειπόμενο του ματς ο θάνατος φιλάθλου του Ολυμπιακού στην θύρα 3 του γηπέδου από καρδιακή προσβολή μόλις ο Μαύρος έγραφε το 2-1 μετά την ισοφάριση σε 1-1 από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Βίντεο : http://www.youtube.com/watch?v=31rA-AlrtwY

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

aek paok (1)

Η ΑΕΚ επιβεβαιώνοντας όλο και περισσότερο τον χαρακτηρισμό της ως “ασταμάτητη”, παρατάσσεται στην σέντρα του Σταδίου Καραϊσκάκη στις 4 Ιουνίου 1978 απέναντι στην ομάδα του ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον Τελικό.
Το ματς διαιτητεύει ο Θεσσαλονικιός Νίκος Ζλατάνος με επόπτες τους Τσολακίδη και Μοσχόπουλο.

gkol bajevic

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ θα ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο 56′ και θα διπλασιάσει τα γκολ της στο 80′ με σουτ του Θωμά Μαύρου. Το τελικό 2-0 δίνει στην Ένωση το Κύπελλο Ελλάδας και μαζί το Ντάμπλ για δεύτερη φορά στην Ιστορία της μετά από 39 χρόνια.
Πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση ανακηρύσσεται με 9 τέρματα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

gyros 8riambou

Οι συνθέσεις του Τελικού :
ΑΕΚ : Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Βιέρα, Τάσος (79′ Λαζ. Παπαδόπουλος), Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Παπαϊωάννου (65′ Τόσκας), Μαύρος.
Προπονητής : Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι

ΠΑΟΚ : Φορτούλα, Γούναρης (72′ Δαμανάκης), Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Γκουερίνο, Σαράφης, Κούδας, Ορφανός, Κωστίκος (79′ Αλαβάντας).
Προπονητής : Λάκης Πετρόπουλος
Βίντεο : http://www.youtube.com/watch?v=S_jSmKA0Wt0



ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ 1977/78 – Α’ Γύρος
aektirgu
Στην περίοδο 1977-78 η ΑΕΚ συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίρνοντας μέρος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχοντας στο παλμαρέ της την μεγάλη επιτυχία της συμμετοχής στον Ημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης την προηγούμενη σεζόν.
Πρώτος αντίπαλος για τον Α’ Γύρο της διοργάνωσης η Ρουμανική Τίργκου Μούρες μία σχετικά άγνωστη ομάδα με πενιχρές διακρίσεις στο Ρουμανικό ποδόσφαιρο. Μεγάλο αστέρι της ομάδας ήταν ο μετέπειτα επιτυχημένος προπονητής Λάζλο Μπόλονι.
Πρώτο ματς για το ζευγάρι στις 14 Σεπτεμβρίου 1977 στο Στάδιο 23ης Αυγούστου στην πόλη Τίργκου Μούρες μπροστά σε 14000 θεατές με διαιτητή τον Βούλγαρο Μίτκο Τσούκοβ και τον Φράντισεκ Φάντρονκ στον πάγκο για την ομάδα της ΑΕΚ.
Η Ένωση θα πραγματοποιήσει μια μέτρια εμφάνιση η οποία σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στην τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που έμοιαζε περισσότερο με βούρκο παρά με ποδοσφαιρικό γήπεδο. Στην πόλη έβρεχε καταρρακτωδώς επί δύο συνεχόμενα 24ωρα πριν το ματς με αποτέλεσμα ένα γήπεδο πλημμυρισμένο από λάσπη καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.
Οι Ρουμάνοι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της ΑΕΚ να αναπτύξει τις τεχνικές αρετές της στο συγκεκριμένο τερέν θα καταφέρουν όχι μόνο να αμυνθούν αποτελεσματικά αλλά να πάρουν και τη νίκη με 1-0 στο 81′ με σκόρερ τον Αντρέϊ Φανίτσι.

ΤΙΡΓΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ : Σολιόμ, Ισπίρ, Ούντσιαζι, Ονουτιάν, Γκάλ, Βάραντι (60′ Μπότ), Πισλάρου, Χάϊναλ, Φαζέκας (74′ Κανγιάρου), Μπόλονι, Φανίτσι.
Προπονητής : Τιμπέριου Μπόνε

ΑΕΚ : Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Μουσούρης, Ραβούσης, Νικολάου, Ιντζόγλου (48′ Τσάμης), Δαμιανίδης, Νικολούδης, Βιέρα, Αρδίζογλου, Μαύρος.
Προπονητής : Φράντισεκ Φάντρονκ

Το προβάδισμα του πρώτου αγώνα έμοιαζε αρκετά εύθραύστο για τους Ρουμάνους απέναντι στην ισχυρότατη ΑΕΚ εκείνης της περιόδου.
Στις 28 Σεπτεμβρίου 1977 στη Ν. Φιλαδέλφεια οι δυο ομάδες και ο Γιουγκοσλάβος διατητής Τόμε Μανοϊλόφσκι πατούν σε ένα πεντακάθαρο τερέν με απότέλεσμα οι 18500 θεατές να παρακολουθήσουν έναν κιτρινόμαυρο επιθετικό μονόλογο.
Η ΑΕΚ είναι ισοπεδωτική και δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία στην αντίπαλο της. Ο Μίλτον Βιέρα βρίσκει με μακρινή σέντρα τον Μίμη Παπαϊωάννου στην περιοχή των Ρουμάνων και η κεφαλιά του αρχηγού κάνει το 1-0 στο 20′. Στο 35′ η ΑΕΚ κερδίζει φάουλ αρκετά μακριά από την αντίπαλη περιοχή, εκτελείται με κοντινή πάσα και ο Μίλτον Βιέρα με μακρινό ευθύβολο σουτ κάνει το 2-0. Πριν ακόμη λήξει το ημίχρονο στο 44′ ο Γιάννης Μουσούρης θα βρεθεί στην πλάτη της Ρουμανικής άμυνας και θα κάνει το 3-0 σβήνοντας τις οποιεσδήποτε ελπίδες των αντιπάλων και δίνοντας την πρόκριση στην Ένωση.
Το σκορ θα σταματήσει στο 3-0 παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν θα σταματήσει στιγμή να επιτίθεται και να σφυροκοπεί την Τίργκου Μούρες χάνοντας πλειάδα ευκαιριών σε όλο το β’ ημίχρονο για να διευρύνει το σκορ.
Βίντεο : http://www.youtube.com/watch?v=j1NsJuUHf5w

ΑΕΚ : Στεργιούδας, Δαμιανίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Μουσούρης, Θεοδωρίδης, Νικολούδης (46′ Τσάμης), Παπαϊωάννου, Βιέρα, Μαύρος.
Προπονητής : Φράντισεκ Φάντρονκ

ΤΙΡΓΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ : Σολιόμ, Ισπίρ, Ούντσιαζι, Ονουτιάν, Γκάλ, Μπότ, Κερτέτσι, Χάϊναλ, Φαζέκας (67′ Μάρτον), Μπόλονι, Φανίτσι.
Προπονητής : Τιμπέριου Μπόνε

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ 1977/78 – Β’ Γύρος
aekstlie
Η κλήρωση θα φέρει αντίπαλο της ΑΕΚ στον Β’ Γύρο την Βελγική Σταντάρ Λιέγης ομάδα χωρίς πολλές μεγάλες διακρίσεις καθώς βρισκόταν πάντα στην σκιά της μεγάλης Άντερλεχτ.
Οι αναμετρήσεις με την Σταντάρ θα ξεκινήσουν στις 19 Οκτωβρίου 1977 στη Ν. Φιλαδέλφεια μπροστά σε 25000 θεατές με διαιτητή τον Άγγλο Κέν Μπέρνς.
Είναι το τελευταίο Ευρωπαϊκό ματς για τον Φράντισεκ Φάντρονκ στον πάγκο της ΑΕΚ.
Η Σταντάρ Λιέγης θα αποδειχθεί δύσκολος αντίπαλος για την ΑΕΚ και θα την αιφνιδιάσει όταν θα ανοίξει το σκορ κάνοντας το 0-1 στο 14′ με τον Ισλανδό Άσγκεϊρ Σιγκούρβινσον.
Ο αιφνιδιασμός της Ένωσης θα ολοκληρωθεί στο 42′ όταν λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο αμυντικός Τέο Πόελ θα διπλασιάσει τα τέρματα της Σταντάρ κάνοντας το 0-2.
Η ΑΕΚ θα ανασυνταχθεί στο ημίχρονο αλλά το χρονικό περιθώριο των 45 λεπτών θα αποδειχθεί σχετικά μικρό καθώς θα επιτρέψει στην Ένωση να μειώσει σε 1-2 στο 57′ με τον Θωμά Μαύρο και να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 στο 83′ με τον Τάκη Νικολούδη.

ΑΕΚ : Στεργιούδας, Μουσούρης, Θεοδωρίδης (38′ Ούτσικας), Ραβούσης, Νικολάου, Ιντζόγλου, Βιέρα, Νικολούδης, Παπαϊωάννου, Μαύρος, Τάσος (39′ Αρδίζογλου).
Προπονητής : Φράντισεκ Φάντρονκ

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ : Πρεντόμ, Ρενκέν, Πόελ, Πλέσσερς, Γκέρετς, Σιγκούρβινσον (57′ Μπιλλέν), Λαμπάρμπ, Βέϊ, Ρίντλ, Γκορέζ, Γκαρό.
Προπονητής : Ρομπέρ Βασέζ

Ο επαναλήπτικός αγώνας διεξάγεται στις 2 Νοεμβρίου 1977 στην Λιέγη ενώπιον 35000 θεατών με διαιτητή τον Ελβετό Βάλτερ Χιουνγκερμπίλερ.
Η ΑΕΚ ταξιδεύει στο Βέλγιο τρείς μέρες μετά το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο με τον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι στον πάγκο της για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό ματς.
Το πρώτο ημίχρονο του ματς είναι ισορροπημένο ανάμεσα στις δυο ομάδες και λήγει χωρίς τέρματα. Η ΑΕΚ αρχίζει να ελπίζει σε κάτι καλό αλλά η τύχη της γυρνάει την πλάτη στο 50′ όταν σε μια σέντρα των Βέλγων στην περιοχή ο Τάκης Νικολούδης όντας ανενόχλητος και προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλλα στον Στεργιούδα σημειώνει με αυτογκόλ το 1-0.
Οι κιτρινόμαυροι θα καταφέρουν να συνέλθουν από το σοκ και δέκα λεπτά αργότερα με διαδοχικά ένα – δύο μεταξύ Αρδίζογλου, Βιέρα και Μαύρου ο Χρήστος Αρδίζογλου κάνοντας μια από τις περίφημες ταχύτατες επελάσεις του θα ισοφαρίσει σε 1-1 στο 60′.
Το τελευταίο ημίωρο του αγώνα εξελίσσεται σε μια από τις χειρότερες Ευρωπαϊκές κιτρινόμαυρες βραδιές καθώς βρίσκει την μεν ΑΕΚ χωρίς δυνάμεις την δε Σταντάρ Λιέγης να έχει τα πάντα με το μέρος της συμπεριλαμβανομένης και της απαραίτητης τύχης.
Ο Άλφρεντ Ρίντλ στο 61′ κάνει με μακρινό σουτ στην αριστερή γωνία το 2-1, ο Χάραλντ Νίκελ στο 79′ κλέβει την μπάλλα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και περνώντας τον τελευταίο αμυντικό και τον τερματοφύλακα πλασσάρει και ανεβάζει το σκορ στο 3-1 για να κλείσει το ματς με τον Γκορέζ να κάνει το 4-1 πλασσάροντας τον Στεργιούδα μετά από σέντρα στην περιοχή της ΑΕΚ στο 82′.
Βίντεο : http://www.youtube.com/watch?v=RbsoUlXyaOg

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ : Πρεντόμ, Ρενκέν, Πόελ, Νίκελ, Γκέρετς, Σιγκούρβινσον, Λαμπάρμπ, Βέϊ, Ρίντλ, Γκορέζ, Γκαρό.
Προπονητής : Ρομπέρ Βασέζ

ΑΕΚ : Στεργιούδας, Μουσούρης, Θεοδωρίδης, Ραβούσης, Νικολάου, Ούτσικας, Βιέρα, Νικολούδης, Παπαϊωάννου, Μαύρος, Αρδίζογλου.
Προπονητής : Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι